Halkların Demokratik Partisi (HDP) Elazığ'da halk toplantısı gerçekleştirdi
 
HDP Milletvekili Alican Önlü, HDP eski milletvekilleri ve MYK üyeleri Ali Kenanoğlu ile Asiye Kolçak,  çok sayıda partili, kurum temsilcisi ve yüzlerce yurttaş katıldı.
 
'ROTAMIZI HALKIMIZ BELİRLEYECEKTİR'
 
HDP MYK üyesi Kolçak, “Gücümüzü halktan aldığımız gibi rotamızı da halkımız belirleyecektir” dedi. Tekçiliğe, despotluğa, gericiliğe karşı ne zaman bilinçlenildiyse her türlü baskı ve saldırı ile karşı karşıya kalındığına işaret eden Kolçak, “özgür ve eşit yurttaş olarak yaşamını sürdürmek isteyenler tasfiye edildi” dedi.


 
'HALKIN İÇERİSİNDE OLMAK GEREKİYOR'
 
HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü ise, faşizme karşı topyekûn direniş gösterilmesi gerektiğini, bunun en uygun koşullarının Dersim’de olduğunu ifade etti. Dersim’de direniş geleneğinin hem tarihsel, hem toplumsal hem de kültürel açıdan müsait olduğunu söyleyen Önlü, “Sokakta, oturduğumuz yerde gündemsiz değil, ortak direniş geleneğini yayan bir hedefle halkın içerisinde olmak gerekiyor” değerlendirmesi yaptı.
 
'HDP İLE TÜM HALKLARIN BİRLEŞMESİ GEREKİYOR'
 
HDP MYK üyesi Ali Kenanoğlu ise bir Türkmen Alevisi olduğunu ve İstanbul’dan aday olduğu HDP projesine inandıklarını söyledi. Kenanoğlu, Alevi mücadelesinin sadece Alevilerin yürütmesiyle aşılamayacağını, bunun için HDP ile tüm halkların proje kapsamında birleşmesi gerektiğini dile getirdi. Kenanoğlu, “Sistemin gözünü esas korkutan HDP’li eşbaşkanların ‘Bu seçimde barajı geçeceğiz, ikinci seçimde ana muhalefet partisi, 3’ncü seçimde ise iktidar olacağız’ söylemidir. Bu söylemin ütopya değil, gerçek olduğunu anlamasının ardından saldırıda bulundular” dedi. (Evren Demirdaş / Demokrat Haber)