HDP 7 Haziran seçimleri için yeni bir ittifak adımı daha atarak Alevi örgütleri ile anlaştı. HDP bu hamlesi ile seçimlere yönelik üçüncü ittifak adımını attı.

Barış Avşar'ın Radikal'de yer alan haberine göre bir süredir Türkiye ve Avrupa 'daki Alevi örgütleri ile 7 Haziran seçimleri için görüşmeler yürüten HDP yeni bir ittifak oluşmasını sağladı. Buna göre Avrupa ülkelerindeki Alevi derneklerinin çatı örgütü olan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker HDP listelerinde -barajın aşılması durumunda- garanti TBMM 'ye gireceği bir yerden aday gösterileceği iddia edildi.

Türkiye'den ise Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri, Alevi Kültür Dernekleri, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği gibi farklı örgütlerin bir araya gelerek belirleyeceği iki adaya da yine 'garanti' sıralarda yer verileceği ileri sürüldü.

Böylece partinin kendi kadroları ya da diğer ittifaklarından gelenler dışında doğrudan Alevi örgütlerinden gelen 3 ismin TBMM'ye girmesi sağlanacak.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu geçtiğimiz haftalarda CHP ile aralarında fikir ayrılığı olduğunu açıklamış daha sonrada 7 Haziran seçiminde HDP'yi destekleyeceklerini açıklamışlardı.