Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi, 1 Kasım seçimleri için herkesi müşahid ve okul sorumlusu olmaya çağırdı.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Günay Kubilay tarafından yapılan açıklamada, sandık taşıma kararlarına dikkat çekilerek, “Bu seçim dönemi, sandık taşıma talepleri ile sandık üzerindeki baskılar ile halkların, sandık güvenliğini sağlama iradesinin köreltilmeye çalışıldığı bir seçim çalışması dönemi olarak devam ediyor. Sandıkların birleştirilerek halkın başka seçim bölgelerinde oy kullanmak zorunda bırakılması, sandık güvenliğinin yeterince sağlanacağı konusunda şüpheler uyandırıyor,” denildi.

Açıklamada, ‘müşahitlik kampanyası’ başlatıldığı belirtilerek de şu ifadelere yer verildi:

“İktidarı için savaş çıkarmayı göze alanlar, sandık ve oylar üzerinde her türlü oyunu oynayacaklardır. Seçimlerin demokrasi ahlakına uygun seyredebilmesi, inatla kullandığımız oylarımıza sahip çıkmamız için HDP olarak sandık kurulu üyeliğinin yanısıra ayrıca Müşahitlik Kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Sandık kurulu üyesi veremediğimiz sandıklarda, müşahit görevlendirerek sandık güvenliğini güçlendireceğiz.

“Müşahitlerimiz, sandık kurulu üyesi bulundurduğumuz yerlerde yedek üye olarak görev alacakları gibi, aynı zamanda müşahitler arasından görevlendirilecek okul sorumluları seçim günü, sandık güvenliğinin ana omurgasını oluşturan sandık güvenliği bilişim sistemini kullanacak ve sisteme veri gireceklerdir.

“Sandık güvenliğine destek vermek isteyen, müşahidimiz olarak oyuna sahip çıkmak isteyenler; oy kullanacakları ilçenin HDP örgütüne başvurarak ya da Sandık Kurulu Üyeliği Kampanyası’nda olduğu gibi http://www.barajlariasdagel.org sayfasına girerek başvuru yapabilirler.”

HDP açıklamasında son olarak da “Sandığa tehdit varsa, inadına halkların dayanışması var,” denildi.