HDP'den çözüm sürecine ilişkin oluşturlaması planlanan izleme kuruluyla ilgili açıklam yaptı. Açıklamada, "Heyetimiz dün hükümet temsilcileriyle görüştü. Görüşmede izleme heyetinin bir an önce oluşturulması görüş ve önerisini iletti.Bu görüşmede basında iddia edildiği gibi isimler gündeme gelmemiştir" denildi.

Radikal.com.tr'de yer alan habere göre HDP, çözüm sürecine ilişkin izleme heyeti oluşturulduğu ve isimlerin belirlendiği iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. HDP'den yapılan açıklamada, "Heyetimiz dün hükümet temsilcileriyle görüştü. Görüşmede izleme heyetinin bir an önce oluşturulması görüş ve önerisini iletti.Bu görüşmede basında iddia edildiği gibi isimler gündeme gelmemiştir" denildi.

BULDAN AÇIKLAMIŞTI

HDP Grup Başkanvekili ve İmralı Heyeti üyesi Pervin Buldan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile görüştüklerini açıklamış ve şunları söylemişti: "Başbakan Yardımcısı Akdoğan ile görüştük. Tabii izleme kuruluyla ilgili görüşlerimizi belirttik. Ama onların İmralı Adası'na ne zaman gideceği henüz netleşmedi. Haftasonu biz gidiyoruz, bunu netleştirdik" dedi.Pervin Buldan, görüşme sonrası 16 kişilik bir izleme heyetinin oluşturulduğunu açıklamıştı. Buldan, "Heyet, bölge başkanları ve akil insanlardan oluşacak. Heyet, bir sonraki İmralı görüşmesine katılacak. Görüşmeye Sırrı Süreyya Önder ile katıldık" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder dün Meclis’te Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’la görüşmüştü. Görüşme sonrası 16 kişilik İzleme Heyeti’nin kurulduğu ve heyetin İmralı Adası’na giderek PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşeceği belirtilmişti.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada bahsedilen isimlerin gerçek olmadığını açıklamıştı.