HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından, partinin il ve ilçe teşkilatlarına "Güvenlik önlemleri ve acil eylem çağrısı" konulu bir genelge gönderildi. Genelgede, Suruç katliamıyla birlikte gerekli görülen güvenlik önlemlerine dikkat çekildi.

Güvenlik önlemlerini gerekli kılan koşulların oluşmasında AKP'nin sorumluluğuna işaret edilen genelgede, HDP'ye yönelik saldırılarının devam etme olasılığının yüksek olduğuna dikkat çekilerek, parti binalarında güvenlik önlemlerinin titizlikle alınması gerekliliği vurgulandı.

EYLEM VE ETKİNLİKLERİN TEDBİRİ ALINSIN

Genelgede, "parti binasına gelenlerin üst aramalarının yapılması", "partiye gelen paket, çiçek gibi malzemelerin nereden geldiğine, kim tarafından yollandığına dikkat edilmesi", "tüm eylem ve etkinliklerde gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması" şeklindeki 3 önemli uyarı vurgulandı.

ACİL EYLEM

Genelgede Suruç katliamının ardından demokratik tepkilerin örgütlü bir şekilde gösterilmesi gerekliliğine dikkat çekildi. Şehit cenazelerinin kitlesel bir katılım ve ortak duygu ve eylemlerle kaldırılması gerekliliği ifade edildi.

ETKİNLİKLER İPTAL EDİLDİ

Suruç'ta başlayacak olan "barış nöbetleri"ne ilişkin bilgi verilen genelgede, 3 günlük yas gereği parti binalarına siyah renkli bir flama asılması ve bir hafta boyunca şenlik, festival gibi etkinliklerin ertelenmesi istendi.