HDP Kadın Meclisi Fransa'da 9 Ocak 2013’te katledilen üç Kürt kadın siyasetçiyi andı.

Paris'te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in katledilmesiyle ilgili bir açıklama yayınlayan HDP Kadın Meclisi, "Katliamın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen failler ve sorumlular yargılanmadı. Katliamın tek tutuklu sanığı olan Ömer Güney ise, tutulduğu cezaevinde dava gününe sayılı günler kala şüpheli şekilde öldü" dedi.

Kürt kadın siyasetçilere suikastle ilgili sorumluların bulunmadığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kamuoyunun tüm taleplerine, kadınların adalet ısrarlarına rağmen bu katliamların üstleri örtülmeye çalışılmış, sorumlular ortaya çıkarılmamış, yargılanmamıştır. Katilin ardındaki derin ve karanlık ilişkiler açığa çıkarılmadığı gibi son olarak tetikçi Ömer Güney’in şüpheli ölümü gerçekleşmiştir. Öte yandan bir sene önce devletin silahlı güçleri tarafından yapılan bir diğer kadın katliamıyla Seve, Pakize ve Fatma, devletin savaş politikalarına karşı mücadele eden kadın siyasetçiler hedef alınmış, kadınların sesleri kısılmaya çalışılmıştır.

Biz kadınlar olarak bu katliamların sorumlularının hesap vermesi için adalet talep etmeye devam edeceğiz, onların bıraktığı kadın özgürlük mirasına sahip çıkarak barış borcumuzu “savaşa karşı barış ve direniş” diyerek gerçekleştireceğiz.

Fransa Hükümeti’ne ise çağrımız şudur: Tetikçi Ömer Güney’in ölümü ile Paris Katliamı davası düşürülmeye çalışılıyor, buna izin vermeyin, suça ortak olmayın! Biliniz ki Charlie Hebdo, Nice Katliamı, Paris saldırıları ve bir rahibin öldürüldüğü kilise saldırısı gibi katliamları yapan zihniyet ile bu üç kadın siyasetçiyi katleden zihniyet arasında hiçbir fark yoktur."