HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, HDP Halklar ve İnançlar Komisyonu üyeleriyle birlikte CHP'li Selin Sayek Böke'ye destek olduklarını söyleyip Mecliste basın toplantısı düzenledi.

"ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ"

Herkesin kendi kimliğiyle, inancıyla, düşüncesiyle barışık bir şekilde kardeşçe yaşamasını ümit ettiklerini belirten Erdoğmuş, bu iddialarından, düşüncelerinden ve davalarından asla geri adım atmayacaklarını söyledi.

"CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke hakkında bir gazete tarafından başlatılan çirkin kampanyayı kınadıklarını" dile getiren Erdoğmuş, "İnançlara, kimliklere yapılan bu saldırıların ne kadar da temelsiz, asılsız ve toplumu ayrıştırıcı, çatıştırıcı bir tehlikeye doğru sevk ettiğini ifade etmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"AYIPLARIN EN BÜYÜĞÜ"

Erdoğmuş, "Değerler üzerinden topluma yaklaşmak, toplumun değerleri üzerinden rencide edici birtakım çabalar, çalışmalar içerisine girmek özellikle içinde yaşadığımız asırda, 21. asırda, sanıyorum ki ayıpların en büyüğüdür" diye konuştu.

Bunun alternatifinin, tüm inançların birbirine saygı duyduğu bir ortam olduğunu vurgulayan Erdoğmuş, "Bir başka inanca karşı saygısı ve sadakati olmayan insanların, kendi inançlarına dönük muhtemelen sadakatsizlikleri de belki o şekilde gizlenmiş oluyor" ifadesini kullandı.