HDP İstanbul İl Örgütü, Beşiktaş İlçe Örgütü’nde çıkan yangına ilişkin sabotaj şüpheleri sonucu suç duyurusunda bulundu. HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu, “Yangının bir sabotaj sonucu çıktığına dair güçlü şüphelerimiz bulunmaktadır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Beşiktaş İlçe Örgütü’nün bulunduğu binada bugün yangın çıktı. Seçim malzemelerinin yandığı olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

“SABOTAJA DAİR GÜÇLÜ ŞÜPHELERİMİZ VAR”

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Cesim Soylu yangının sabotaj sonucu çıktığına dair güçlü şüpheleri olduğunu söyledi.

Soylu, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirttiği yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizde partimize yönelik son dönemlerde artan saldırılara bir yenisi daha eklendi. Bugün saat 12.30 civarında, Beşiktaş Çarşı içinde bulunan ilçe binamızda, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmış, ilçe binamızda ciddi tahribat meydana gelmiştir. Daha fazla büyümeden itfaiye tarafından söndürülen yangının bir sabotaj sonucu çıktığına dair güçlü şüphelerimiz bulunmaktadır. İl örgütü olarak, konuya ilişkin olay yerinde incelemelerimizi yapmış ve oluşan sabotaj kanaatimizin bir sonucu olarak savcılığa gerekli suç duyurusunda bulunulmuştur. En kısa sürede konunun ayrıntılarıyla araştırılmasını ve partimizin kaygılarını gidermeye yönelik objektif sonuçların açıklanmasını bekliyoruz.”