Halkların Demokratik Partisi İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Redhack grubunun yayınladığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat  Berat Albayrak'ın olduğu iddia edilen e-mailler ile ilgili bir soru önergesi verdi. 

Başbakan Binali Yıldırım tarafından Anayasa'nın 98. ve İçtüzüğün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği soru önergesinde Kerestecioğlu, “Ortaya çıkan e-maillerde, söz konusu sosyal medya ekibi, “sanal atölye” biçiminde adlandırılmakta, kuruluşu ve faaliyetleri için yıllık 209 bin ABD doları bütçe tahsis edildiği belirtilmektedir” dedi. 

Soru önergesinin tamamı şöyle: 

"...Söz konusu e-maillerde Rojava’ya saldıran IŞİD’e Türkiye’den silah sevkiyatı yapıldığına ve IŞİD çetelerinin kullandıkları yollara ilişkin bilgilerin yer alması, kamuoyunda önemli bir tepkiye yol açmıştır. Bir e-mailde, “IŞİD, CB seçiminden sonra oraya yeniden full scale saldıracak. Ekteki haritadaki boşluklar Türkiye’den IŞİD’e yapılan silah sevkiyatı ve cihatçıların kullandıkları yollar.”

“TSK- PKK savaşı şimdi IŞİD-YPG savaşına dönüşmüş durumda.” gibi ifadeler bulunmaktadır. Bu ifadeler, kamuoyundaki AKP iktidarı ile IŞİD arasında bir işbirliği olduğu şüphesini kuvvetlendirmiştir... 

    ...Berat Albayrak’a gönderildiği iddia edilen mailler arasında ABD’de tutulacak bir ofis üzerinden çalışacak bir sosyal medya ekibinin tahsisi ve faaliyetleri hakkında da detaylı bilgiler göze çarpmaktadır. Ortaya çıkan e-maillerde, söz konusu sosyal medya ekibi, “sanal atölye” biçiminde adlandırılmakta, kuruluşu ve faaliyetleri için yıllık 209 bin ABD doları bütçe tahsis edildiği belirtilmektedir.

Sözü edilen bu sosyal medya ekibinin, Gezi direnişine ilişkin bir karalama kampanyası örgütlediği ve Gezi protestolarına katılanlara “Vakit gazetesi tarzında bir üslupla” “taarruz edeceği” de belgelere yansımıştır. Bu karalama kampanyasında Gezi direnişine destek veren sanatçıların hedef alınacağı, direnişe katılan gençlerin çeşitli biçimlerde yaftalanacağı bilgileri Bakan Albayrak’a aktarılmaktadır. Yine bu sanal medya ekibinin, “Çarşı Grubu”nun “Ermeni kökenli esnafın” yönetiminde bir grup olduğunu öne sürmeyi planladığı; esasen Ermeni halkına yönelik nefret suçu işlediği görülmektedir…"

KAYNAK: DEMOKRAT HABER