HDP'nin aday listelerinde ilginç bir karışıklık yaşandı. Şemdinli'de yaşayan Sosyal Gelişim Uzmanı Lokman Tekin, listelere bakınca kendisinin Tekirdağ'dan aday gösterildiğini gördü. Aday tanıtım toplantısı için Ankara'ya gitti. Ancak aday gösterilen kişinin Çorlu'da HDP teşkilatında görevli Lokman Tekin olduğunu öğrendi.

HDP, 10 Nisan günü Ankara ’da düzenlediği bir törenle milletvekili adaylarını basına tanıttı. Bu toplantıya Şemdinli'den gelen ve Tekirdağ'dan aday olduğunu sanan Lokman Tekin'i ise aday tanıtım toplantısında büyük bir sürpriz bekliyordu.

Rudaw'ın haberine göre, Şemdinlili Sosyal Gelişim Uzmanı Lokman Tekin, adaylık için HDP'ye başvurdu. Listeler açıklandığında Tekin kendisinin Tekirdağ 6. sıra adayı olarak gösterildiğini gördü.

10 Nisan'daki aday tanıtım toplantısı için Ankara'ya geldi. Ancak burada kendisinin büyük bir sürpriz bekliyordu. Aday gösterilen kişinin kendisi değil, Çorlu ilçe teşkilatında görevli başka bir Lokman Tekin olduğunu öğrendi.

Şemdinli’den Ankara’ya gelip HDP’nin aday tanıtım toplantısına katılan Lokman Tekin, “Aday tanıtım toplantısından sonra HDP Genel Merkezi’nde asıl gerçeği öğrendim ve şoke oldum” dedi.