Halkların Demokratik Partisi (HDP),  Ankara’dan İstanbul’a başlatılan Adalet Yürüyüşü’nün ardından İstanbul'da yapılacak  'Adalet Mitingi'ne, kitlesel katılım kararı aldı.

HDP,  'Adalet Mitingi' için tüm ilçelerden araç kaldıracak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü', İstanbul'un Maltepe İlçesi'nde yapılacak 'Adalet Mitingi' ile sona erecek.

Yürüyüşün final mitingine ilişkin çalışma yürüten HDP İstanbul İl Örgütü, “Herkes için adalet” lolipopları ile alandaki yerlerini alacağı belirtildi.

HDP İstanbul İl Örgütü’nün açıklaması şu şekilde:

“Bütün Tartışmaları bir kenara bırakarak önemsediğimiz ve mücadelesini sürdürdüğümüz toplumsal adalet arayışına katkıda bulunmak amacıyla 9 Temmuz Pazar günü Maltepe’de yapılacak olan mitinge ‘’Herkes İçin Adalet’’ şiarı ile bizlerde katılacağız. Faşit-şoven iktidar bloğunun çatlağını derinleştirmek ve toplumsal dinamiklerle demokrasi mücadelesini güçlendirerek büyütmek için bütün gücümüzle alanlarda olacağız.

Mitingde provokasyonlara gelmeyerek sonuç alıcı devrimci tavrımız ve üzerimize düşen sorumluluk bilinci ile hareket etme kararlılığımızı göstereceğiz.

Alana kontrollü dağınık giriş yapacağız  ‘’Herkes için Adalet’’ lolipopları taşıyacağız ve yakalarımızda ‘’Sur , Cizre,Soma,Roboski,Suruç,10 Ekim Ankara…. Vb gibi İçin Adalet’’ stikerleri  takacağız.”

CHP İstanbul İl Örgütü’nün alana deniz dahil dört farklı noktadan 17.00 itibariyle girişlerin başlatılacağı şeklindeki açıklamasının ardından toplumsal muhalefet örgütleri de buluşma saat ve noktalarını açıkladı.

Kurumlar ve miting için buluşma yer ve adresleri:

HALKEVLERİ

“Herkes için ekmek, herkes için adalet’ demek için Adalet Yürüyüşü’ne katılmaya davet ediyoruz”  diyen Halkevleri, 16.00’da Maltepe Köprüsü’nde buluşuyor.

BİRLEŞİK HAZİRAN HAREKETİ

“Eşitlik, özgürlük, laiklik, bağımsızlık ve adalet için 9 Temmuz Pazar günü ‘Adalet Mitingi’nde buluşuyoruz” diyen Birleşik Haziran Hareketi, 16.00’da Bostancı’da buluşuyor.

EMEK PARTİSİ

“Demokratik hakların ve siyasal özgürlüklerin güvence altına alındığı demokratik bir anayasa ve demokratik bir Türkiye mücadelesini hep birlikte büyütmeye çağırıyoruz” diyen EMEP 15.30’da Maltepe Beşçeşmeler Meydanı’nda buluşuyor.

KALDIRAÇ

Kaldıraç da sosyal medya hesaplarından yayımladığı mesajda miting alanında olacaklarını açıkladı.

HDP

HDP de Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrasında Adalet Yürüyüşü’nün son durağı olan “9 Temmuz Adalet Mitingi”ne “Herkes İçin Adalet” şiarıyla katılım sağlayacağını duyurmuştu.

DİSK

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) “İş, ekmek, adalet” sloganı ile 16.00’da Maltepe Beşçeşmeler Meydanı’nda toplanma çağrısı yaptı.

TMMOB

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, tüm örgütlülükleriyle adalet talebine omuz vermek için 17.00’da Maltepe Beşçeşmeler Meydanı’nda buluşarak Adalet Mitingine katılacaklarını açıkladı.

TÜRK TABİBLER BİRLİĞİ

Türk Tabipleri Birliği (TTB) demokratik ve laik bir ülkede adalet, sağlık hakkı ve hekimlik değerleri için 17.00’da Maltepe Beşçeşmeler Meydanı’nda olacaklarını açıkladı.

KUZEY ORMANLARI SAVUNMASI

“Ormanlar, denizler, dereler ve akarsular için, dağlar, yaylalar, ovalar ve kıyılar için, kentler, kasabalar, köyler ve mahalleler için adalet istiyoruz” diyen Kuzey Ormanları Savunması 15.30’da Maltepe Köprüsü’nde buluşacaklarını açıkladı.

SANATÇILARDAN ÇAĞRI

“Demokratik ve özgür bir ülkede, barış içinde yaşamak için ve sanatçıların adalet talebini duyurmak için 9 Temmuz’da Adalet Mitingi’ne katılıyoruz” diyen sanatçılar da 15.00’da Bostancı İskelesi’nde buluşacak.

Öte yandan CHP ise, tüm ilçe örgütleri önünde kaldıracağı otobüslerle mitinge katılım sağlayacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, miting hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.