HDP, Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın "Dananın kuyruğu kopacak" sözlerine açıklık getiren bir tekzip yayımlayarak, 'dananın kuyruğu' ile kast edilenin çözüm süreci değil emperyalist güçler olduğunu belirtti.

Demirtaş’ın dün İstanbul kongresinde söylediği “dananın kuyruğu kopacak” sözlerinin medyaya çözüm süreci açıklaması olarak yansıması üzerine HDP tekzip yayımladı. Açıklamada Demirtaş’ın sözlerinin Ortadoğu’ya emperyalist müdahalelere izin verilmeyeceğine yönelik bir vurgu taşıdığı belirtildi.

'BİZ' EZİLEN HALKLARI, 'ONLAR' DA EMPERYALİST GÜÇLERİ TANIMLIYOR

Açıklamada, “Demirtaş, 100 yıl önce emperyalistlerin Ortadoğu’yu tarumar ettiğine dikkat çekmiştir. Cümlede geçen 'biz' ifadesi ezilen halkları, 'onlar' ifadesi de emperyalist güçleri tanımlamaktadır. Dolayısıyla bu değerlendirmeler basında çarpıtıldığı gibi içeride yürüyen çözüm süreciyle bağlantılı olarak ifade edilmemiştir” denildi.

Demirtaş, “Geldiğimiz noktada bu mücadelede artık dananın kuyruğunun kopacağı yerdir. Yüz yıl önce coğrafyamızda Ortadoğu'da bir kez daha bu şekilde dizayn süreçleri yaşanıyordu. Bir kez daha bizim kaderimizi, bize sormadan bize rağmen çizmişlerdi. Ama bugün buna fırsat vermeyeceğiz. Dananın kuyruğu kopacaksa bunun yüz yıl önceki gibi kuyruk değil dana bizde kalacak" demişti.

(BirGün)