KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, 1 Kasım tahminlerini anlattı. Çatışma sürecini ve bunun HDP'nin oylarına nasıl yansıyacağı tahminlerini aktaran Ağırdır, AKP'nin hamlelerini de değerlendirdi.

Hazal Özvarış'ın T24'te yer alan söyleşisinde Ağırdır, PKK’nın 6 Eylül Pazar günü gerçekleşen Dağlıca saldırısından önce yaptıkları araştırmadan yola çıkarak “Dağlıca’dan önce seçim sonuçları farklı değildi” diyor.

Ağırdır, 7 Haziran’daki seçmeninin PKK’nın saldırılarından HDP’yi sorumlu tutmayacağını ve büyük çoğunluğunun 1 Kasım’da da HDP’ye oy vereceğini ifade ediyor. “HDP’nin baraj altında kalma ihtimali yok” diyen Bekir Ağırdır’a göre, “HDP’nin, yanlış bir şekilde emanet oy başlığı altında görülen, beyaz Türk seçmeninin artma ihtimali var.”

Ağırdır, 1 Kasım seçimlerine siyasi açılım değil, mühendislik gözlüğüyle baktığı için eleştirdiği AKP için özetle “Tek başına iktidar fırsatını yakalaması kolay değil, ancak mümkün” derken şu öngörüsünü paylaşıyor:

“AKP 276’ya ulaşsa bile ben 2017’de yeniden genel seçim olacak diyorum. Çünkü 327 ile yönetemedi. Oyu yüzde 41’de kalsa ve siyasi mühendislikle 276 olursa hiç yönetemeyecek. 2019’da 3 seçim aynı yıla sıkışıyor. 2019 seçimleri başlamadan Tayyip Bey, 2017’de gücünü son bir kere daha sınamak ister.”

Söyleşinin tamamını okumak için TIKLAYIN