Halkların Demokratik Partisi (HDP), Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun son zamanlarda yaptığı her konuşmada HDP'yi doğru söylememekle suçlaması üzerine Davutoğlu'nun konuşmalarını derledi. Son olarak Ağrı'da yaşananlarla ile ilgili yaptığı bir konuşmada da Demirtaş'ın 'doğuda başka, batıda başka konuşarak bukalemun siyaseti izlediğini' öne süren Davutoğlu, "Demirtaş yalan söylüyor ve gerçekleri saptırıyor. Olayın canlı sahitleri var. Onun yalancı şahitliğine ihtiyaç yok" demişti. Konuya ilişkin Başbakan'ın "Doğru söyleme" karnesini açıklayan HDP, Başbakan'ın yaptığı her konuşmada HDP'yi yalancılıkla suçladığını ortaya koydu.

HDP'nin Davutoğlu'na derlediği "Doğru söyleme" karnesi ise şöyle:

BİNGÖL'DEKİ SUİKAST OLAYI

*9 Ekim Bingöl Emniyet Müdürü'ne suikast olayı. Davutoğlu "Saldırının failleri iki saat içinde cezalandırıldı" dedi. Yapılan balistik incelemede infaz edilen sivillerin emniyet müdürüne suikastle bir ilgisinin olmadığı soruşturmada ortaya çıktı.

NİHAT KAZANHAN'IN VURULMASI

*Davutoğlu 4 Ocak'ta Cizre'de Nihat Kazanhan'ın polis tarafından vurulması olayıyla ilgili olarak, "Net olarak söylüyorum bunu, herhangi bir şekilde emniyet görevlilerimizin kurşunlarıyla öldürülmesi söz konusu değil" dedi. Ortaya çıkan görüntülerde Kazanhan'ı polisin vurduğu kesinlik kazandı ve tutuklanan polis itiraf etti.

AĞRI OLAYI

*Davutoğlu "Ağrı'da yaralı askerleri partililerimiz, halk kurtardı" diyen Demirtaş için "yalan söylüyor" dedi. Genelkurmay bir gün sonra 14 Nisan'da "Vatandaşlarımızın yaralı personelimize yardımı takdire şayandır" dedi ve Davutoğlu'nu yalanladı.

PENSİLVANYA'DAKİ GİZLİ GÖRÜŞME

*Davutoğlu 22 Nisan 2015'te "HDP ile paralel örgütün bağlantısını tespit ettik" dedi. Davutoğlu'nun 2013'te Gülen'le Pensilvanya'da gizli görüşme yaptığı ortaya çıktı.

*Davutoğlu, Gülen'le görüşmesinden Cumhurbaşkanı Gül'ün bilgisinin olduğunu söyledi. Gül, "Benim haberim yok" dedi. Davutoğlu yine tekzip yedi. (Yüksekova Haber)