1 Mayıs öncesinde açıklama yapan HDP MYK, tüm emekçileri "Eşit ve özgür bir yaşam için Biz'ler 1 Mayıs'a" diyerek 1 Mayıs'a çağırdı. Taksim yasağını protesto eden HDP, "Savaşsız, sömürüsüz bir dünya mücadelemizi büyütmek için Biz'ler meydanlara çıkacağız" dedi.

AKP iktidarı döneminde artan saldırılara dikkat çeken HDP, "AKP iktidarı döneminde 15 bini aşkın işçi kardeşimizi iş cinayetlerinde kaybettik. Soma, Torunlar, Ermenek, Isparta'da toplu işçi katliamlarını yaşadık. Geçen yıl, en az 1886 canımızdan olduk. Çalışma ve yaşama koşullarımız giderek kötüleşiyor. Esnek, güvencesiz yaşama mahkûm oluyoruz. Taşeronlaşma bir ur gibi her yanımızı sarıyor" dedi.

"Bu böyle devam edemez, etmemeli" diyen HDP, iş cinayetlerinin hesabını sormak için 1 Mayıs'ta alanlarda olacaklarını duyurdu.

"Herkese güvenceli iş, insanca yaşayacak ücret ve çalışma koşulları ile kadınları eşitliği ve özgürlüğü" için 1 Mayıs alanlarında buluşacaklarını duyuran HDP, şunları belirtti: "Demokratik hak ve özgürlüklerimizi, sendikal ve siyasal örgütlenme hakkımızı savunmak, Kürt sorununda demokratik çözümün, kalıcı ve onurlu bir barışın inşası, halkların eşitliği, inançların özgürlüğü için Biz'ler meydanlara çıkacağız" dedi.

1 Mayıs'a getirilen meydan yasaklarını protesto eden HDP, "Taksim olmak üzere meydanlarımızın yasaklanmasına, ağaçlarımızın kesilip, derelerin kurutulmasına, doğamızın talanına, kentlerimizin yağmalanmasına hayır demek için, savaşsız, sömürüsüz bir dünya mücadelemizi büyütmek için Biz’ler meydanlara çıkacağız" dedi.

Ezilenlerin 1 Mayıs'ını kutlayan HDP, Başbakan Davutoğlu ve AKP hükümetini bir kez daha Taksim yasağını kaldırmaya ve 1 Mayıs'ın bayram havasında yaşanması için imkan sağlamaya çağırdı. (ETHA)