Hem MHP yetkilileri hem de Ülkü Ocakları başkanları, HDP binalarına saldırırken bozkurt işareti yapan kişilerin ülkücü olmadığını, AKP'ye yakın Osmanlı Ocakları mensupları olduğunu iddia etti.

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, parti tabanını provokasyonlara karşı uyarırken HDP binalarına saldıranların kimlikleri konusunda önemli bir iddiada bulundu.Işık, “Bu bozkurt işaretini yaparak siyasi parti binaları ile medya binalarını basanlar, adına Osmanlı Ocakları dedikleri ve yeni Osmanlı hevesiyle Türkiye'yi 13 yıldır uyutanların destekledikleridir. Ülkü Ocakları'yla, MHP ile yakından uzaktan zerre kadar bağlantıları yoktur.” ifadelerini kullandı.

‘OSMANLI OCAKLARI DEDİKLERİ, DEVŞİRME ÜLKÜCÜLER

Işık, şöyle devam etti: “Ama onun dışındaki diğer bu yakıp yıkma eylemlerinin tamamen adına Osmanlı Ocakları dedikleri, devşirme ülkücü diye tanımlanabilecek, çünkü son dönem moda oldu biliyorsunuz devşirme birçok ülkücü, milliyetçi çıkmaya başladı. Bir zamanlar Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alanların, şimdi milliyetçi söylemlere sığınıp da bu tür eylemler yapması ve bunu da bir şekilde MHP ile veya Ülkü Ocakları'yla ilişkilendirmeye çalışmaları asla kabul etmeyeceğimiz bir konudur. Şiddetle kınıyoruz. Ama bu tür eylemlerde bulunanların da mutlaka emniyet güçleri tarafından yakalanıp gözaltına alınarak gerekli cezai işlemin, adli işlemin başlatılmasını talep ediyoruz. Şimdi bir gazete basılıyor, bir tane gözaltında, kimse tutuklanmıyor. Bu nasıl bir iş? Bir milletvekili çıkıyor, buna destek verebiliyor.” 

‘İSTİHBARAT KONTROLLÜ BİR ŞİDDET GÜNDEMDE’

Eski MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, HDP binalarına ve olayla ilgisiz vatandaşların evlerine saldırmanın hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini belirtti. Yeniçeri, “Hiçbir ülkücü, hiçbir MHP'li devletin yapması gerektiği işlemleri üstlenmez. Genel Başkanımızın, Ülkü Ocakları Başkanı'nın ifade ettiği gibi hiçbir ülkücünün burada yeri yoktur. Dikkat ederseniz terörize hareketleri Hürriyet Gazetesi'ne saldıranlar yapmaktadır. Bütün bunlar provokasyondur. Öyle görünüyor ki önümüzdeki süreçte devlet kontrollü, istihbarat kontrollü bir şiddeti gündeme getirecekler. Onun için herkesin dikkatli olması, şiddete başvurmaması gerekiyor.” dedi.

“OSMANLI OCAKLARI’NI AKP KURDU”

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ise şunları söyledi:

Son zamanlarda yeşil üç hilal bayraklı sancağı kendilerine sembol kılarak, ülkücü görüntüsüne bürünen müsvedde insanlar milliyetçi ülkücü camiaya leke vurmaya çalışıyorlar. Bunların kurucusu da bellidir, AKP'dir. Milletin her konuda başına bela oluyorlar. Kendi illegal kuruluşları olan Osmanlı Ocakları'nın yapmış oldukları eylemleri ve saldırıları tertemiz mazisi ve geçmişi olan gençlik kuruluşumuz Ülkü Ocakları yapmış gibi göstermeye çalışmaktadırlar. Bunu da milliyetçi ülkücü camiayı kamuoyunda marjinal bir örgüt, kavgacı, karmaşa ve kaosa sebebiyet veren bir yapı olarak göstermek için yapıyorlar.

Kaynak: Zaman