HDP Batman İl Örgütü Eşbaşkanı Abdulbari Karaağaç, ellerindeki tutanaklara rağmen, kimi sandıklarda oylarının diğer partilere yazılması sonucu kentten 4'üncü milletvekilini çıkarmalarının önüne geçilmeye çalışıldığını ve buna karşı YSK'ya itirazda bulunacaklarını söyledi.

4'üncü milletvekilini çıkarması için AKP ile arasındaki oy farkı 290 olan HDP'nin kent merkezinde bazı sandıklarda aldığı 532 oyun YSK tarafından diğer partilere yazılmasına karşı HDP harekete geçti. Kentteki 4 milletvekilini mevcut durumda HDP kazanırken, diğerini AKP aldı.

Büyük kaymaların yaşandığı bu sandıkların başında ise 1321 ve 1347 numaralı sandıklar geliyor.

10 SANDIKTA HDP'NİN OYLARI AKP'YE KAYDIRILDI

HDP'nin 1321 numaralı sandıktan aldığı 269 oy, MHP'nin hanesine yazıldı. 1347 numaralı sandıktan alınan 263 oyun tamamı ise yok sayılarak partinin hanesine 0 (sıfır) yazıldı. Başta bu 2 sandık olmak üzere yaklaşık 10 sandıkta HDP'nin oyları AKP'ye kaydırıldı.

HDP İTİRAZ EDECEK

Yapılan bu hataların düzeltilmesi için HDP Batman İl Örgütü tarafından İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunacak.

HDP Batman İl Örgütü Eşbaşkanı Abdulbari Karaağaç, kentte seçimin galibi ve başarılı olan partinin kendileri olduğunu belirterek, "Başta bu başarının kahramanı olan tüm arkadaşlarımıza ve halkımıza teşekkür ediyoruz. Halkımızın bu emeği karşısında oylarımızın kaydırılması bizi üzmüştür. Bu yanlışlık ve varsa oyunun düzelterek boşa çıkarmak adına tüm hukuki girişimlerimizde bulunacağız. İlk olarak İl Seçim Kurulu'na bizde belgeli olan tutanaklar ile birlikte itirazımızı yapacağız. Bu itirazım kabul edilmesi takdirinde 4'üncü milletvekilimizi de Meclis'e göndereceğiz" dedi.

HDP'nin ilerleyen saatlerde İl Seçim Kurulu'na bu 2 sandıkta yapılan kaymalar nedeniyle itirazda bulunması bekleniyor.