28 Ağustos gecesi HDP Aydın İl Örgütü’nün bulunduğu binanın bazı yerlerine kalemle hakaret ve tehdit içeren yazılar yazıldı. Binada emniyet ve parti yetkilileri tarafından incelemeler yapılırken soruşturma başlatıldı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan HDP Aydın İl Eşbaşkanı Nihat Bektaş, “Gençler tarafından yapılan, organize olmayan bir girişim olarak görünüyor” bilgisini verdi. Bektaş, HDP’nin gençlerimiz ölmesin diye elinden geleni yaptığını ifade ederek, asıl tepkinin savaş isteyenlere gösterilmesi gerektiğini savundu.

HDP Aydın İl Eşbaşkanı Pınar Akpınar ise tekrar başlayan ve çok sayıda asker, polis, PKK’li ve sivilin hayatını kaybettiği çatışmalardan kendilerinin de endişe ettiğini ve bu süreci durdurmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Akpınar, “Gelişmelerden rahatsız olan gençlerimiz barış için çırpınan partimiz HDP’ye hakaret etmek yerine ölen kardeşinin tabutuna sarılarak “Şu güne kadar 'çözüm' diyenler neden şimdi 'sonuna kadar savaş' diyor" diyen Yarbay Mehmet Alkan kadar sorgulayıcı olabilmeliler” değerlendirmesinde bulundu.