Halkların Demokratik Partisi (HDP) Aydın Milletvekili adayları düzenlenen bir kahvaltıyla basın mensuplarıyla buluştu. Basının yoğun ilgi gösterdiği kahvaltıya, 6 Milletvekili adayının yanı sıra HDP il yöneticileri de katıldı. Kahvaltıdan sonra HDP Aydın 1. Sıra Milletvekili adayı Filiz Koçali soruları yanıtlarken “MHP’lilerin hayır duasını bile aldık” ifadelerini kullandı.

“HDP HALKLARI KUCAKLIYOR”

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan HDP Aydın Milletvekili adayı Filiz Koçali partisinin hiçbir ayrım yapmadan Türkiye’de yaşayan tüm kesimleri kucakladığını dile getirdi. Koçali “HDP tüm Türkiye halklarını kucaklıyor. Hiçbir ayrım yapmadan tüm kitlelere aynı mesafede yanaşıyoruz. Zaten bütün gücümüzü de buradan alıyoruz. Bizi kucaklamayan bireyler bile bizi kucaklar durumda, bunu açıkça görebiliyoruz. Bu süreçte kampanya yürütürken maddi sıkıntılar yaşıyoruz. Mecliste grubumuz olduğu halde hazineden yardım alamayan bir partiyiz. Şu anda en büyük sıkıntımız maddiyat, maddi gücümüzün tamamını halkımız karşılıyor. Böylesi adaletsiz bir süreçte basın mensuplarından adil davranmalarını bekliyoruz” dedi.

“Çözüm süreci”nin işleyişine de değinen Koçali “Partimiz çözüm sürecinin tek muhatabı durumunda diyebilirim. Hükümet üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiyor. Biz demokrasi istiyoruz, ama sadece Kürtler, Türkler için değil ülkede yaşayan her halk, her kitle için istiyoruz. Kimse yanımızda olmasa da biz bu işi başaracağız” dedi.

“MHP’LİLERİN HAYIR DUASINI BİLE ALDIK”

Koçali, “Partinizin mevcut seçim barajını aşacağını düşünüyor musunuz” sorusunu “Halklarımızdan aldığımız büyük güçle ben bu barajı aşacağımızı düşünüyorum. Hiçbir şey buna engel olamayacak” diye yanıtladı.

Basın mensuplarının “Aydın’da herhangi bir gerginlikle karşılaştınız mı” sorusunu yanıtlayan Filiz Koçali şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz seçimlerde de bu süreçte de partimize yönelik saldırılar gerçekleşiyor. Bunlar provokatif olaylar. Parti olarak bu tarz oyunlara gelmemeyi öğrendik. Halktan çok olumlar tepkiler alıyoruz. Başka partilere mensup vatandaşlar bile bizim barajı aşmamızı istiyor. Bu konuda MHP’lilerin bile hayır duasını aldık. Barajı aşıp Aydın’ı Ankara’ya taşıyacağız. Aydın görünürde az sorunlu bir kent olarak görünse de, çok fazla sorunu var. Bazı istatistiklerde Türkiye’nin en geride kalmış illeri arasında Aydın’ı görebiliyoruz. Mesela kanserden ölüm oranlarında Aydın en önde gelen illerden biri, sonra o kadar verimli toprakları olmasına rağmen tarım alanında ilklere girememiş, hepsi bir tarafa turizm potansiyelinin haddinden fazla olduğu bu kentte turizm çok geride kalmış durumda. Biz bunları çözmek için elimizden geleni yapacağız.”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı’nın da bir kadın olduğunun hatırlatılması üzerine HDP Aydın Milletvekili Adayı Filiz Koçali şunları söyledi:

“Bu kentin bir kadın Büyük Şehir Belediye Başkanı var fakat kadına verilen önemi hiç beğenmiyorum. Demek ki sadece kadın olmak yetmiyormuş, bazen “kadın gibi düşünmek”, kadın bakış açısına sahip olmak gerekiyor. Bunu ancak biz yapabiliriz” dedi.

Filiz Koçali son olarak partisinin barajı aşması durumunda AKP ile koalisyon kurabileceği yönündeki söylemlere katılmadığını belirtti. (M. Hayyam / Demokrat Haber)