Halkların Demokratik Partisi (HDP), hükümet yetkililerinin ve hükümete yakın medya organlarının kendilerine yönelik tutumuna ilişkin bir açıklama yaptı.

"YOL HARİTANIZDA HDP'YE SALDIRMAK MI VAR?"

"Hükümet IŞİD değil, HDP karşıtı koalisyon peşinde" başlığıyla yapılan açıklamada bu tutum 'saldırgan' olarak nitelendirilirken, "Hükümet dört bir koldan, medyasıyla, emrindeki devlet gücüyle HDP’ye saldırıyor. AKP, özellikle yaklaşan genel seçimlere doğru, ırkçılık ve milliyetçiliği daha da tırmandırarak oy kaybını engellemeye çalışıyor. Bunu da HDP’ye karşı siyasi linç kampanyasını örgütleyerek gerçekleştirmeyi hedefliyor," denildi.

Açıklamada hükümete seslenilirken, “Sizin yol haritanızda HDP’ye saldırmak mı, çözüm adımları atmak mı var?" diye soruldu.

ARINÇ'A, KIŞANAK'LA İLGİLİ SÖYLEDİKLERİ HATIRLATILDI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yönelik 'utanmazlar' ithamı ile “Sizin duygusal kırılmanızın bin mislini ben yaşadım. Ama dağa çıkmadım, silah almadım, isyan etmedim” sözlerine de yanıt verilen HDP açıklamasında, Arınç'ın Gültan Kışanak'ın cezaevinde yaşadıklarıyla ilgili anlattığı anılarına ilişkin olarak geçmişte yaptığı bir açıklama hatırlatıldı:

"Sayın Arınç, 17 Aralık 2012’deki bir açıklamasında, 'Bugüne kadar hala Meclis'te bulunan bir kadın BDP'li vekile çok kızdım. Hatta beddua ettim. Ama, BDP'li vekilin Diyarbakır Cezaevi'nde yaşadıklarını öğrendikten sonra ona kızmaktan vazgeçtim. 17 yaşında genç bir kız iken Diyarbakır Cezaevi'nde o kadar ahlaksızca işkenceye maruz kalmış ki, o kadar kendisini zorlamışlar ki, ben de aklıma gelse dağa çıkardım' demişti. O gün öyle, bugün böyle tutarsızlığı ortada.

"İki yıl önce bunları söyleyen bir siyasetçinin, şimdi kalkıp bir halkın yaşadıklarıyla alay etmesi, 'utanmazlar'  diyerek hakaret etmesi kabul edilebilir değildir. Gördüğü zulüm ve baskılar karşısında onuru ve kimliği için isyan eden ve direnen bir halkın ve onun temsilcilerinin değil, o halkın iradesine saygısızca saldıranların utanması gerekir."

"BU DİL BARIŞA HİZMET ETMİYOR"

Hükümete seslenilen açıklamada, kendilerine yönelik sürdürülen 'siyasi linç kampanyasıdan vazgeçme' çağrısı yapıldı, hükümetin ve medyanın dilin demokrasiye ve barışa hizmet etmediği belirtildi, "Eş Genel Başkanımızı hedef göstererek hiçbir yere varamazsınız," denildi.

"NE KOBANE DÜŞER NE DE HDP"

HDP açıklamasında AKP hükümetinin Rojava ve Ortadoğu politikasına dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:

"Ne Kobane düşer, ne HDP... Gerçekleşmesi mümkün olmayan bir siyasi fantaziden artık vazgeçin ve gerçeğe dönün. Suriye ve Ortadoğu’daki planınız, hesabınız çöktü. Kürt karşıtlığı üzerine kurulu hiçbir politikanız içeride ve dışarıda başarı şansı bulamadı, bulamayacak.

Aynı şekilde adeta IŞİD’in ve Hizbulkontra’nın sözcüsü gibi hareket ederek tetikçilik yapan, herkesin yakından tanıdığı malum karanlık yayın organı ve onun ipini tutanlar da şunu iyi bilsin ki, özlediğiniz ve hayalini kurduğunuz karanlık ortam için yaptığınız hesaplar ve planlar tutmayacak, provokasyonlarınız yaşam bulmayacak. Halkların kardeşliğini bozmak için yaymaya çalıştıklarınız sadece sizi zehirleyecek.

Yapılan saldırılar asla amacına ulaşamayacak. Halklarımızın umudu ve barışın köprüsü olan HDP’nin siyaset yapması engellenemeyecek." (Demokrat Haber)