HDP milletvekili adaylığını uygun bulmayan akrabalarının tepkisini de değerlendiren Selda Karafazlı, “Rize halkı o kadar kolay kışkırtılabilecek bir halk değil. Bir kaç kişinin yaptığı açıklama çok önemli değil” dedi.

Selda Karafazlı Kurşun, milletvekili adaylığı kararını ve sonrasında yaşadıklarını Banu Güven Artı Haber’de anlattı. Karafazlı, medyanın tepkileri abarttığını, Rize halkının kendileriyle aynı masaya oturacağını düşündüğünü söyledi.

Karafazlı, konuya ilişkin kesin yargılarda bulunmak istemediğini hatta yorum yapmak da istemediğini söyledi.

‘SAYGI DUYMAK GEREK’

Karafazlı, ortada bazı siyasi farklı görüşler olduğunu bunlarından da tepkilerinin ayarının kaçırılabildiğini, belirterek, “Aynı düşünmek zorunda değiliz, aynı partiye üye olmak, aynı partiden aday gösterilmek zorunda da değiliz. Sadece saygı duymak gerektiğini düşünüyorum ben” ifadelerini kullandı.
HDP’nin Rize milletvekili adayı Karafazlı, MHP’den aday olan birisinin olmadığını ancak uyarılar olduğunu, yanında olmayacaklarının da söylendiğini aktardı.

‘RİZELİLER BİZİ ILIMAN KARŞILAYACAK’

Selda Karafazlı, “Bu işe girerken zaten ama bütün sülalemiz bizim arkamızda olsun, bizi savunun diye beklemiyoruz ki zaten” dedi. Karafazlı ayrıca medyaya yansıtıldığı kadar büyütülecek bir durum da olmadığını söyledi.

Rize halkının o kadar kolay kışkırtılabilecek bir halk olmadığını belirten Karafazlı, Rize halkının kendilerini ılıman karşılayacağını düşündüğünü, el sıkışacaklarını, aynı masaya oturacaklarını düşündüğünü aktardı.

‘BİR KAÇ KİŞİNİN YAPTIĞI AÇIKLAMA ÇOK DA ÖNEMLİ DEĞİL’

Karafazlı şöyle devam etti:
“Rize halkı dışarıdan göründüğü kadar tepkili olmayacaktır. O yüzden sosyal medyaya yansıyan bir kaç kişinin yaptığı açıklama çok da önemli değil. Ben sadece Twitter’daki mesajları açıkçası söylemek istiyorum. Çok güzel. Bunu yazanlar arasında Rizeliler de vardır elbet, Güneydoğu da var, İç Anadolu da var. Şu an Türkiye genelinden yazı geliyor. Hepsi çok güzel ve iyi yanından bakalım diyorum. Güzel bir süreç başlayacak bence. HDP zaten çok eğlenceli bir tanıtım videosuyla da girdi. Çok güzel bir sloganımız da var. Eğlenceli eğlenceli ilerleyeceğiz diye düşünüyorum ben bu süreçte.”

NE OLMUŞTU?

7 Haziran seçimlerinde Rize’den Selda Karafazlı Kurşun HDP’den milletvekili adayı oldu.
7 Haziran seçimlerinde HDP Rize 2. sıradan milletvekili adayı olan Selda Karafazlı Kurşun’a bazı akrabaları yaptıkları basın açıklamasıyla HDP’den aday olduğu için tepki gösterdi. Açıklamayı provokasyon olarak değerlendiren Karafazlı Ailesi ise kızlarının adaylıktan asla çekilmeyeceğini söyledi.

Selda Karafazlı Kurşun’un gazeteci ve İnsan Hakları Derneği yöneticisi olan babası Gençağa Karafazlı, açıklamayı yapanlar ve halkı provokasyona teşvik edenlerle ilgili olarak suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Sosyal medyada ise Karafazlı’ya destek mesajları yağdı. Twitter’da “#SeldaKarafazlıCandır” başlığıyla açılan Hashtag’e, adaylığıyla ilgili dayanışma mesajları verildi.

(İMC TV)