Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Örgütü, Adana'nın Seyhan ilçesi Tepebağ Mahallesi Cemal Gürsel Caddesi üzerinde bulunan yeni il binalarının açılışını, düzenledikleri etkinlikle gerçekleşti. Etkinliğe, HDP Adana milletvekili adayları Rıdvan Turan, Meral Danış Beştaş, Vedat Özkan, Beyhan Günyeli, Tugay Bek, Hatice Kavran, Kader Duman, İsmail Başaran, Barış Karabıyık, Feyruze Gümüş ve Hıdır Koluman ile partililer ve kurum temsilcileri katıldı

BEŞTAŞ: TÜRKİYE'Yİ HDP'LEŞTİRECEĞİZ

Açılışta konuşan milletvekili adaylarından Meral Danış Beştaş, 7 Haziran genel seçimlerinin tüm Türkiye ve Ortadoğu'nun seçimi olduğunu kaydetti. Beştaş, "Bu seçimle Türkiye halkları ya tek adam sistemine evet diyecekler yada herkesin eşit, özgür ve hep birlikte söz sahibi olacaklar. AKP bu seçimlerle tek adamlık sistemini dayatmak için devletin bütün olanaklarını bizleri durdurmak için kullanıyor. Bütün devlet sistemi Cumhurbaşkanlığına kadar bizleri durdurmak için çalışıyor" diye konuştu.

Hasta tutukluların cezaevlerinde rehin tutulduğunu söyleyen Beştaş, Şakran Cezaevi'nde yaşananlara dikkat çekerek şunları söyledi:

"Çocuklar Şakran'da, Van'da, Pozantı'da tecavüze uğruyor. Yargının hukukun olmadığı yerde kimse demokrasi vardır demesin. HDP demokrasiyi Türkiye'ye getirecektir. Herkes 'HDP, Türkiyelileşiyor' diyor. Bizler dev projemizle eşit ve özgürlükçü ilkelerimizle Türkiye'yi HDP'leştireceğiz" dedi.

TURAN: HDP ONLARI SİLİP SÜPÜRECEK

Milletvekili Adayı Rıdvan Turan da yaptığı konuşmasında AKP'nin halka söylediği yalanların artık tutmayacağını belirterek, "Neymiş HDP barajı aşarsa istikrar bozulurmuş. 13 yıllık zaman içinde neler yaptığınız ortada. Birileri zenginleşti, fakat beraberinde binlercesi fakirleşti ve işsizleşti. Birilerinin para kutuları doldu. Bizim söylemlerimiz hiç değişmedi. Adana'da neyse Samsun'da da aynı, İstanbul'da ne ise Ankara'da da aynıdır. Biz diyoruz emekçi hakkını alsın. Ermenek'ler, Soma'lar olmasın. Onlar diyor ki para kutularımız biraz daha dolsun vatandaşa ne olursa olsun. Bunların hepsinin hesabını soracağız 7 Haziran tarihinde. Adana gibi Türkiye'nin her yerinde coşkulu akan HDP onları silip süpürecek" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından barış anneleri tarafından HDP Adana il binası açıldı.