Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) üçer milletvekilinin Cizre’de bodrum katında mahsur kalan yaralılar ve cenazelerin nakli için başlattığı açlık grevi on ikinci gününde.

Mardin Milletvekili Erol Dora, Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman ve Urfa Milletvekili Dilek Öcalan açlık grevini devraldı.

HDP Meclis Grup Yönetimi yazılı açıklamasında Cizre’de bodrum katında yaralı ve cenazelerin bekletilişinin 16., buradaki yaralılardan haber alamamalarının dokuzuncu günü olduğunu hatırlattı.

Bodrumdaki yaralıların ve cenazelerin bir an önce hastanelere naklinin sağlanmasına ilişkin hükümetin​ sorumluluğunu tekrar hatırlattı.

Sonuç alınamadığı sürece demokratik tepkilerini sürdüreceklerini duyurdu.

İçişleri Bakanlığı’nda konuyla ilgili görüşmelerinden sonuç alınamamasıyla ilk olarak Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Urfa milletvekili Osman Baydemir 27 Ocak’ta İçişleri Bakanlığı’nda açlık grevine başlamıştı.

HDP Meclis Grup Toplantı Odası’nda devam eden grebi 1 Şubat’ta Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım ve Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, 4 Şubat’ta Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ve Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan devralmıştı.