HDP Milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Dilan Dirayet Taşdemir ve Sibel Yiğitalp, İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 5 aylık süreçte, yaşları 18’in altında 115 çocuğun hamile olduğuna ve bu bilginin gizlenmiş olmasına ilişkin iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

HDP'li vekillerin önergesinde "Bu vaka bu kadar çocuğun cinsel istismara maruz kaldıklarının ancak hastane yönetiminin ise bu bilgileri gizleyerek bu suça bir biçimde ortak olduğunun açık bir ifadesidir" denildi.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, konunun araştırılması için Meclis'te bir araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

Beştaş, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’de son yıllarda giderek artan çocuk istismarının ne denli ciddi boyutlara ulaşmış olduğu başlı başına bu olay nezdinde de kendini göstermektedir. Çocuk kaçırma olaylarının arttığı, okullarda öğretmenleri tarafından cinsel istismara maruz kalan çocukların olduğu, yurtlarda kalan çocukların toplu bir şekilde istismar edildiği vakalarla birlikte değerlendirildiğinde durumun vahameti ortaya çıkmaktadır.

Ayrıca Suriyeli çocuk sayısının da bir hayli fazla olduğu dikkate alındığında onların çok daha korumasız bir yerde durdukları açıktır.

Diğer taraftan şu an bildiğimiz bir hastanenin bu olayı gizlemiş olduğu başka hastanelerde de bu tür olayların yaşandığı kuşkusunu artırmaktadır. Çocuk Hakları bağlamında değerlendirildiğinde bu çok ağır bir suçtur. Yaşanan bu ağır suça ortak olmamak adına Meclis sorumluluk almalı ve Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan bu olayla birlikte çocuk istismarına ilişkin bir çalışma yapmalıdır.

Son yıllarda meydana gelen cinsel istismar olaylarının derinlemesine incelenmemesi, sorumluların cezasız bırakılarak korunması çocuklara ne denli büyük bir travma yaşatıldığını göstermektedir. Bu nedenle acilen bir komisyon kurulmalı ve bu soruna çare üretilmelidir. İzah ettiğim nedenlerle Anayasanın 98 inci, İçtüzüğün 104 ve 105 inci maddeleri uyarınca bir Meclis Araştırması açılması elzemdir."