Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri Ertuğrul Kürkçü ile Gülistan Kılıç Koçyiğit "Rojava Devrimi 4 yaşında!" başlığıyla bir mesaj yayımladı.

Yayımlanan mesaj şöyle:

"19 Temmuz 2012'de Kobanê'de başlayan Rojava Devrimi, tüm dünyada ve özellikle büyük bir krizden geçen Ortadoğu'da halkların özgürlük umudu oldu. Büyük bir insanlık devrimi olduğunu kanıtladı. Örgütlü halk, yeni bir özgürlük ve inşa bilinci ortaya çıkardı.

“Rojava Devrimi, Suriye için işleyen bir çözüm modeli olduğu gibi, tüm Ortadoğu ve dünyaya için de bir ilham kaynağı oluşturuyor. Rojava'da IŞİD canilerine karşı direnen kadınlar, tüm dünya kadınlarının özgürlük ve eşitlik mücadelesinin simgesi haline geldiler. Tüm dünyanın ilerici güçlerinin ilgi odağı olan Rojava, Türkiye'den ve dünyanın dört bir yanından mücadeleye verilen militan katkılara kucağını açarak enternasyonalist mücadelenin 21. Yüzyıldaki en güzel örneğine ev sahipliği yapıyor.

“Bu vesileyle, Rojava Devrimi'ne, aydınlığa ve özgürlüğe ulaşma mücadelesine öncülük eden Rojavalı devrimcileri ve tüm enternasyonalist devrim şehitlerini saygıyla anıyoruz. Onlar, barbarların yok etmek istediği umudun, özgürlüğün en güzel fidanları, kahramanları olarak adlarını insanlık tarihine yazdılar.

“Görkemli Rojava Devrimi'nin 4. yıldönümünü kutluyor, Demokratik Özerk Yönetimi selamlıyoruz."