HDK İstanbul 3'ncü Bölge İl Koordinasyonu, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın avukatları, ailesi ve HDP Heyeti ile görüştürülmeyerek kendisine tecrit uygulanması ve geçici AKP hükümetinin savaş politikalarıprotesto etti.

"Size savaş yaptırmayacağız" şiarıyla Şirinevler Meydanı'nda yapılan açıklamaya, yüzlerce kişi katıldı.

"ASKER, GERİLLA ÖLÜMLERİNE SON"

"Katil IŞİD işbirlikçi AKP" ve "Asker, gerilla ölümlerine son" dövizlerinin taşındığı protestoda açıklamayı HDP Gençlik Kolları üyesi Remzi Kuroğlu yaptı.

Türkiye ve Ortadoğu halklarının karanlığın içine çekilmeye çalışıldığını kaydeden Kuroğlu, "Barışın sesini yükseltmek için bir arada ve alanlarda olacağız" dedi ve savaşın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişisel kaygıları sonucu başladığını savundu.

Barışı yükseltmenin halkların elinde olduğunu söyleyen Kuroğlu, "Savaşı kışkırtanlar daha önce Diyarbakır'da sonra da Suruç'ta katliam bombaları ile kaos ortamı yarattı. Bu savaşın vahşeti daha dün Zergelê köyünde ortaya çıktı. 8 sivilin yaşamını yitirdiği katliamı kınıyoruz" dedi.

Savaşın sona ermesi için PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmelerin derhal başlaması gerektiğini söyleyen Kuroğlu, sorumluları göreve çağırdı.

Açıklamanın ardından pankartlarla ilçe binasına yürümek isteyen protestocular, polis engeline takıldı.

ADANA VE SİİRT'TE DE PROTESTO

Diğer taraftab HDK ve HDP'nin Adana ile Siirt'teki temsilcilikleri de AKP hükümetini ve savaş politikalarını protesto etti. Adana'daki yürüyüş polis engeline takılırken, yapılan açıklamalarda 'Türkiye halklarının bu kirli zihniyete evlatlarını kurban etmemesi' istendi.