HDK 8. Genel Kurulu'nda Gülistan Koçyiğit ve Onur Hamzaoğlu, yeniden eş sözcülüğe seçildi. Kongrede sürecin ihtiyaçları göz önünde alınarak demokrasi güçlerinin birleştirilmesi kararlaştırıldı. 

Halkların Demokratik Kongresi'nin (HDK) 8. Genel Kurulu'nda her meclisin faaliyet raporları ayrı ayrı okundu. 

"Demokrasi Cephesi"nin inşasının acil bir ihtiyaç olduğuna yer verilen karar önergesinde HDK'nin faşizme ve savaşa karşı demokratik cephesinin kurulmasının hayati bir görev olarak belirlendiğine yer verildi. Yine HDK'nin dönemin güncel ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak daha geniş demokrasi güçlerinin birleştirilmesinin sorumluluğu ile hareket etmesi de bu kapsamda karar önergesi olarak genel kurula sunuldu.
 
TOPLUMSAL SÖZLEŞME HAZIRLANACAK
 
Yeni bir toplumsal sözleşme yapılması önerisi de Genel Kurul'da kabul edildi. Buna göre; yeni bir toplumsal sözleşmenin zeminin oluşturmak üzere, inançsal, kimliksel, cinsel, sınıfsal, ekoloji gibi başlıklar altında yererlerde konferanslar, çalıştaylar, paneller, sempozyomlar ve toplantılar düzenlenmesine karar verildi. Bu çalışmalar sonrasın merkezi bir konferans düzenlerek, yerellerdeki tartışmalar birleştirilecek.
 
Bu iki önemli kararın yanı sıra yerellerde göç ve zorla yerinde edinmeler başta olmak üzere yerellerde çalıştayların düzenlemesi de yerel meclislerin önerisiyle gündeme getirilerek, kabul edildi. 

Sonuç bildirgesinin okunup üzerine tartışılmasının ardından 120 kişilik Genel Meclis mutabakat komisyonu tarafından belirlenmesi gündemine gidildi. 
 
Onur Hamzaoğlu ve Gülistan Koçyiğit yeniden eş sözcülüğe seçildi. Sonuç bildirgesinin ise önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağı bildirildi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı