Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Ertuğrul Kürkçü, yazılı bir açıklama yaparak Antep Katliamı'nın faillerini ve zemin hazırlayanları kınadı.

Açıklamada “Bugün Halklarımız arasında kurulan kardeşlik bağını daha da güçlendirerek dayanışmayı büyütme günüdür” denildi.

Antep’in Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki dün (20 Ağustos 2015) gece saatlerinde sokakta HDP Parti Üyesi ailelerin sokakta yaptığı düğüne bombalı saldırı gerçekleşmişti. Saldırıda çok sayıda yurttaş yaşamını yitirmiş, 100 civarında yurttaş ise yaralanmıştı.

HDK Eşsözcüleri'nin yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“Gaziantep’in Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki Kürt yurttaşlarımızın düzenlediği düğüne yönelik terör saldırısı sonucunda birçok insan yaşamını yitirmiş, çok sayıda yurttaşımız da yaralanmıştır.

“Saldırının faillerini, bu saldırıya zemin hazırlayanları en sert şekilde kınıyoruz. Bu alçak saldırıda yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine ve halkımıza başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

“Suriye’de ağır bir yenilgi alarak savaşı Türkiye topraklarına taşımak isteyen IŞİD terör örgütü tarafından yapılan bu saldırı aynı zamanda halklarımız arasında etnik bir çatışmanın zeminini yaratmayı amaçlamaktadır. Yurtsever halkımıza dönük bu saldırıya karşı hükümetin acilen tedbir alarak halkın güvenliğini sağlamasını, failleri ve arkasındaki güçleri bir an önce açığa çıkarmasını bekliyoruz.

“Bugün Halklarımız arasında kurulan kardeşlik bağını daha da güçlendirerek dayanışmayı büyütme günüdür.”

Öte yandan HDK Eş Sözcüsü ve HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün Antep’e gitmek üzere yola çıktığı belirtildi. (Demokrat Haber)