Halkların Demokratik Kongresi (HDK), yarın (10 Ekim) "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi" şiarı ile Ankara'da düzenlenecek 'Emek, Barış, Demokrasi Mitingi' için çağrı yaptı. Halkların Demokratik Kongresi Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada, birçok sendika ile sivil toplum kuruluşu ve siyasi partinin de destek verdiği mitinge işaret edilerek, "Barışa ses verelim!" denildi.

HDK açıklamasında, Cizre'den Silvan'a dek yaşanan devlet şiddeti anımsatılarak, "Çocuklar keskin nişancılar tarafından katlediliyor, vücuduna 26 kurşun sıkılan gençler panzerlerin arkasından sürükleniyor. Kentler, mahalleler kuşatılıyor, evler tank, top ateşine tutuluyor, insanlar üzerine kurşun yağdırılıyor, İŞİD faşistleri gibi boğazı kesilerek katlediliyor," denildi ve yaşanmakta olan kan ve gözyaşının sorumlusunun "saray darbecileri" olduğu savunuldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 7 Haziran seçimleri öncesi sıkça vurgu yaptığı "400 vekil" isteminin hatırlatıldığı açıklamada, "Bu savaşa yol açan sebeplerden biri halkın saraya 400 vekil vermemesidir," diye belirtilirken, yarın düzenlenecek miting için şu çağrı yapıldı:

Darbeciler iktidarlarını korumak için kaos peşine düşmüştür. Halklar arasında düşmanlığı körükleyerek, linç ve ırkçı saldırganlığı tırmandırarak saltanatlarını sürdürmek istiyorlar

"Doğayı, kentleri talan edenler, emeği sömüren ve yağmalayanlar, ülkeyi işçi mezarlığına dönüştürenler halka zulmetmekten başka bir bilmiyorlar.

Artık yeter! Halklarımız savaş istemiyor. Kürt sorununda onurlu, demokratik çözüm istiyor. Artık analar ağlamasın, gençler ölmesin! Yoksul konutlarda ocaklar sönmesin!

Gelin hep birlikte ırkçı faşist saldırıları, katliamları, savaşı durdurmak için 10 Ekim’de Ankara mitinginde buluşalım. Dört bir yandan barış ve özgürlük için Ankara’da omuz omuza yürüyelim!

Barış, eşitlik ve kardeşlik için sarayın savaşına karşı halkların barışını sağlamak için yürüyelim!

Gelin! 10 Ekim 2015 Cumartesi günü  “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi” şiarı ile Ankara’da bütün demokrasi güçleri ile birlikte Emek, Barış, Demokrasi Mitinginde barışa ses verelim!"

(Demokrat Haber)