20 Kasım 2016 tarihinde Almanya’nın Köln kentinde gerçekleştirilen HDK-Avrupa Girişim Koordinasyonu, 7. Toplantısının sonuç bildirgesi açıklandı.

HDK ülke kongreleri ve HDK Avrupa Kongresi için zengin deneyimler sağladığı ifade edilen sonuç bildirgesinde, “Bu deneyimler eksikliklerimizi görmek ve gidermek açısından önemlidir. Kongre, Almanya'da HDK çalışması için önemli bir potansiyel olduğunu ve HDK-A'da çalışmak isteyenlere de önemli bir zemin sunmaktadır” denildi.

Almanya, İsviçre, Fransa, Belçika ve Hollanda'dan katılımcıların yanı sıra HDK’nin eski Eş Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü de katıldı.

4-5 ŞUBAT 2017’DE HDK AVRUPA KONGRESİ YAPILACAK
 
HDK Avrupa kuruluş çalışmalarının devam edeceği belirtilen bildirgede devamla şunlar yer aldı:
 
“HDK Avrupa kuruluş çalışmalarımız, kent ve ülke kongreleri ile sürdürülecek ve 4-5 Şubat 2017’de yapacağımız Avrupa kongresi ile taçlanacaktır. Örgütleme çalışmamız, siyasal çalışmamızla iç içe gelişerek sürecektir.
 
Koordinasyon toplantımız, HDK-Avrupa’nın Türk devletinin OHAL uygulamalarını teşhir etmek, Avrupa’da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlılar başta olmak üzere, tüm yerli ve göçmenlerin Türk devletinin OHAL uygulamalarına karşı çıkmalarını sağlamak üzere yeni bir kampanya yürütme kararı almıştır. Ekim ayı sonunda sonuçlandırdığı ‘Bu Suça Ortak Olma’ kampanyasının deneyimlerini de arkalayan yeni kampanyayı faşizme ve OHAL uygulamalarına karşı duran tüm demokratik güçlerin de katılımını sağlamayı hedeflemekteyiz.”
 
23 Kasım’da startı verilen “Türkiye’de OHAL’i DURDUR!” kampanyasının 4-5 Şubat 2017 tarihinde yapılacak olan HDK Avrupa kuruluş kongresine kadar süreceği ifade edildi.
 
Ankara’da gerçekleştirilen HDK 7. Kadın Genel Kurulu ve HDK 7. Genel Kurulunun selamlandığı açılamada; “Kongremize katılan geçen dönem HDK Eş Sözcüsü Sayın Ertuğrul Kürkçü, 13 Kasım 2016’da yapılan HDK 7. Genel Kurulu'nun coşkusunu ve bilgilerini bize taşıdı.
 
HDK Avrupa Koordinasyonu olarak, Ankara’da yapılan HDK 7. Kadın Genel Kurulu'nu ve HDK 7. Genel Kurulu'nu selamlıyoruz ve içinden geçtiğimiz özgün koşullarda yapılan bu genel kurulların mücadelemize ivme kazandırdığını belirtiyoruz” denildi.
 
HDK-A Girişim Koordinasyonu gelecek toplantısını 25 Aralık'ta gerçekleştirecek.
 
(Kaynak: ANF)