HDP eski Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Eş Başkan Selahattin Demirtaş'tan boşalacak koltuğa 'bir Türk'ün göz dikmemesi gerektiğini' yazdı. Partisinden de bu açıklaması üzerine tepki gören Kaplan, dün gece attığı tweet serisiyle istifa edeceğini duyurdu. 

İstifa tweetine yol açan olaylar zinciri, Kaplan'ın, 11 Şubat'ta gerçekleştirilecek parti kurultayına dair mesajlar paylaşmasıyla başladı. 

 “HDP’nin 11 Şubat kurultayıyla net görüşüm, kusura bakmayın, eş başkanlık bir Kürt olacak. Demirtaş yerine bir Türk göz dikmesin, herkes haddini bilecek” diye yazdı.

HDP'DEN KINAMA 

HDP Genel Merkezi’nden, şubat ayında gerçekleştirilecek kongrede Türk bir genel başkan adayı istemediğini belirten eski Şırnak Milletvekili Kaplan'ın fadeleriyle ilgili açıklama geldi. 

Partinin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Hasip Kaplan Twitter hesabından yapılan ırkçı, ayrımcı ve ötekileştirici paylaşımların HDP anlayışı ve politikaları ile hiçbir ilgisi yoktur. Kınıyor ve ayıplıyoruz” dendi.

KAPLAN TEPKİLİ 

HDP'de görevi olmadığnı ve iki dönem kuralına takıldığını dile getiren Kaplan, tweetlerinin arkasında durdu. Twettinin ırkçılık içermediğini dile getiren Kaplan, gerekirse siyasetten de partiden de istifa edeceğini duyurdu.