TBMM Genel Kurulu'nda grup önerileri görüşmelerinde genel kurulun çalışma koşuları tartışıldı. Genel kurulda çıkan olaylara değinen HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, “Milletvekilleri çocuklarıyla helalleşerek geliyor. Boğa gibi saldırıyor iktidar" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda CHP Grubu, Genel Kurulun bugün saat 19:00'a kadar çalışması önerisi verdi. Öneri üzerinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Sabah 5'e kadar meclisin çalışması insan haklarına aykırı. İnsanın ruh sağlığı bozuluyor. Parlamento çalışmalarına ara verilmeliö dedi.
Söz alan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, AKP, CHP ve MHP'yi eleştirdi. Baluken,CHP ve MHP'nin muhalefet yapamadığını ve Türkiye'de yeni bir muhalefetin parladığını söyledi.

Ardından HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan kürsüye çıktı. Kaplan, Genel Kurulda yaşanan kavgalara değindi. Kaplan, “Milletvekilleri çocuklarıyla helalleşerek geliyor. Ya kürsüden saldırılıyor, yada merdivenlerden düşüyor. Buraya öğle namazında girip, sabah namazında çıkıyoruz. İnsanlık haklarına aykırı çalışıyoruzö dedi. Ardından Kaplan, sinirli bir şekilde “Lanet olsun insan gibi davranmayana. Lanet olsun zulme boyun eğenlere. Lanet olsun bir milletvekilliği adaylığı için buna evet diyenlere" dedi.