Şırnak eski Milletvekili Hasip Kaplan'ın, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajın ardından kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi.

Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajda "HDP kurultayında Demirtaş'ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin, benim naçizane önerim, herkes haddini bilecek!" ifadelerini kullanan Kaplan ırkçılıkla suçlanmıştı.

Kaplan, "Kast ettiğim bir kişiydi, Türkler değil" dedi.

Vatan Gazetesi yazarı Murat Çelik Hasip Kaplan'la olan telefonla sorularını yanıtlayan Kaplan’ın açıklaması şöyle:

- Hasip Bey, bir tweet attınız ortalık karıştı. Merak ediyorum; zaten artık siyaseti bırakmak gibi bir niyetiniz vardı da, bu olay bir gerekçe ya da vesile mi oldu yoksa bir patlama anı mıydı?

Bunun izahı, gerekçesi çok net. Açıklamamızı, genel merkez adına, ayaküstü ‘ırkçı’ bir açıklama olarak tanımlayıp; ondan sonra da Sırrı Süreyya’nın haddini bilmez küfür ve tehditleri var. E ondan sonra da yapılacak bir şey yoktu.

- Sizin o ilk tweetinizde, ‘Türk’ vurgusuyla kast ettiğiniz Sırrı Süreyya Önder miydi, Ayhan Bilgen miydi?

- Tabii ki bir kişiydi. Tabii ki parti içindeydi. Yani tabii ki Türkler değildi. Tabii ki maksadı aşan şekilde yapılan yorumlamalardaki kasıtla değildi.

- Kimdi pekiyi o bir kişi? Sırrı Süreyya Önder miydi?

- Neyse... Önemli değil Murat Bey, ben bu konuda konuşmayacağımı söyledim. Her şeyi de açık açık söyledim.

- O akşam, o ilk tweetiniz üzerine çoğunluk Sırrı Süreyya Önder’i kast ettiğinizi düşündü ama adaylığı konuşulan Ayhan Bilgen olduğunu söyleyenler de oldu. O yüzden netleştirmeye çalışıyorum...

- Benim Twitter’da bütün açıklamalarım çok net. Arka arkaya üç tane, dört tane tweet var. Her şey ortada. Kapalı bir şey yok. Bir ikincisi, bir de onun o üslubuna da cevap vermeyeceğim dedim. Halka havale ediyorum dedim, bitirdim, kapattım.

- Pekiyi bir soru daha. Konuşulduğu için soruyorum... “Yüksek promil” vb ifadelerle, o tweetleri atarken alkollü olduğunuzu ima eden yorumlar yapıldı. Bu konuda bir şey söylemek ister misiniz?

- İsteyen istediği şeye bağlasın. İsteyen istediği şekilde bağlasın. Anladınız mı ne demek istediğimi. Kusura bakmasınlar, bu kadar basit değildir. Hiçbir şey bu kadar basit değildir. İşi o noktaya oturtmakla, ırkçılığa oturtmakla hiç kimse kendi durumunu kurtaramaz, o kadarını söyleyeyim.

- Pekiyi bu iş siyaseten nereye varır HDP açısından?

- Bilmiyorum. Ben şu anda dondurdum. Bilemiyorum.

- Kurultay?..

- Bilemiyorum. Benim tweetlerim açık. Onun dışında kimseye, herhangi bir yere de açıklama yapmadım. Size söylediğim şeyler de zaten tweetlerimde de var. Her şey bellidir.

Öte yandan, Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Hasip Kaplan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüştükten kamuoyuna açıklama yapacağını yazdı.

Kaynak: Vatan Gazetes