ŞIRNAK’TA HAKKARİ MODASI ESTİ

Hakkari’de boş meydana seslenen ve tehditler savuran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün de Şırnak mitingini yaptı. Ancak miting öncesi kentte esnaf kepenk açmadı, her yere sessizlik hakim oldu. Fırın ve eczanelerin dışında tüm kent esnafı kepenk kapattı.

KAPLAN: TEHLİKELİ MADDE GİBİ DOLAŞIP, KEPENK KAPATTIRAN BİZZAT BAŞBAKAN

Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu Şırnak milletvekili adayı Hasip Kaplan, Başbakan'ın 'zorla kepenk kapattırıyorlar' sözlerine karşılık, "Yakıt tankerlerinin üzerinde bulunan kuru kafa ve 'Danger', yani tehlikeli gördüğü için kepenklerini kapatıyor. Burada esas tehlikeli madde gibi dolaşıp, kepenk kapattıran bizzat Başbakan'ın kendisi ve tavrıdır" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Şırnak'ın İdil ilçesinde esnafı ve pazar yerini ziyaret eden Hasip Kaplan, Şırnak'ın bugün Başbakan Erdoğan'ın mitingi öncesinde kepenk kapatmasını değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan'ın, "Benim gittiğim yerlerde zorla kepenk kapatıyorlar" sözüne atıfta bulunan Kaplan, "Bugün İdil İlçesi'nde pazarcı esnafla birlikteyiz. Görüldüğü gibi her yer açık. Ancak Başbakan Erdoğan, Şırnak'a gideceği zaman, miting yapacağı alana giderken helikopterle tümene iniyor. Koruma ordusu ve polis ordusu eşliğinde giderken de etrafa terör estiriyor. Bu durum karşısında halkımız Şırnak'ta Başbakan'ı bu şekilde tehlikeli görmeye başlamış. Başbakan akaryakıt yüklü araçların üzerindeki kuru kafa ve 'Danger' yani tehlikeli madde uyarısı gibi dolaşması karşısında halkımız, kepenklerini kapatıp evine çekiliyor. Bunu sayın Başbakan anlamış değil tabi. Hakkari'de, 'Ya sev ya terk et' dediği için herhalde Hakkari halkı da ona oy vermeyeceğini anlaması gerekiyordu" diye konuştu.

Hükümetin yürüttüğü politikalar nedeni ile operasyonların yaşandığını ve ölümlerin olduğunu kaydeden Kaplan şunları söyledi: "Şırnak halkı da her gün cenazeleri kaldırıyor. Binlerce insan içerde iken, çocukları içerde iken, Şırnak Belediye Başkanları içeride iken, Cizre Belediye Başkanı içerde iken, bu tepkiyi göstermesinden daha doğal bir şey yoktur. Burada esas tehlikeli madde gibi dolaşıp, kepenk kapattıran bizzat Başbakan'ın kendisi ve tavrıdır. Bir gün 'Kürt sorunu var' diyor. Ertesi gün, 'yoktur' diyor. Bir gün, 'dağdakileri indireceğim' diyor, sonra düz ovada siyaset yapan binlerce Kürt siyasetçisi şu an cezaevinde. Şırnak ilimiz Ankara'dan daha güvenlidir. Esas kepenk kapattıran hükümetin kendisidir. Biz de bu baskı karşısında halkımızla birlikte olacağız. Şırnak halkı en güzel cevabı verecektir diye düşünüyorum."

Başbakan Erdoğan'ın bugün Şırnak'ta 73 açılış yapacağını belirten Kaplan, bunun doğru olmadığını söyledi. Kaplan, "Hani Haziran'da Şırnak Havaalanı bitecekti. Habur yolu niye yapılmadı? Şırnak-Beytüşşebap-Uludere ve Eruh yolunu niye yapmadınız? Bütün Köydes projesi ile yapılacak yol ihalelerini müteahhitlerinize verdiniz ama bütün köy yolları bozuk. Bunların açılışını yapmaktan utanmıyor musunuz? Siz ancak tabur, karakol açarsınız, cezaevi açarsınız. Şırnak'a kaç para ayırdınız? Kaçta kaçını güvenliğe ayırdınız? Bunu açıklayınız" diye konuştu.

ANF