HDP'ye dönük bombalı saldırıların büyük bir provokasyonu amaçladığını belirten HDP Adana Milletvekili Adayı Rıdvan Turan, HDP'nin alanlarda olmayı sürdüreceğini vurgulayarak "Halkların demokratik yürüyüşü sürecek" mesajı verdi. HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da, "Bu saldırıları aydınlatmazsa faili hükümetin kendisidir" dedi.

HDP Adana İl Binası önünde saldırılara tepki göstermek ve HDP ile dayanışma amacıyla toplanan kitleye seslenen HDP Adana Milletvekili Adayı Rıdvan Turan, Mersin ve Adana'da HDP'ye yönelik bombalı saldırıları gerçekleştirin güçlerin provokasyon peşinde olduklarına dikkat çekerek, "Bir takım güçler sokağa inmemizi istiyor, bu provokasyonlara gelmeyeceğiz, onları boşa çıkartacağız, hedeflerine uluşmalarını engelleyeceğiz" diye konuştu.

'HALKLARIN DEMOKRATİK YÜRÜYÜŞÜ SÜRECEK’

Adana'da dün gerçekleşen mitingi de hatırlatan Turan, "Bu mitingten sonra, onun verdiği coşkuyla çalışmalarımızı aynen sürdüreceğiz. Halkların demokratik yürüyüşü sürecek. HDP alanlarda olacak, çalışmalarını sürdürecek" sözleriyle çalışmaları kesintisiz sürdürecekleri mesajını verdi.

FAİLLER ORTAYA ÇIKARILMAZSA BU OLAYIN FAİLİ AKP OLUR

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da, HDP'nin seçim büroları ve il binalarına yapılan saldırılardan hükümetin sorumlu olduğunu belirterek, "HDP'nin 59 seçim bürosu ve parti binasına saldırı oldu. Hükümet bunların ne üstüne gitti, ne failleri engelledi, ne de yargı önüne çıkardı. Bu saldırıları aydınlatmazsa, failleri ortaya çıkarmazsa faili hükümetin kendisidir. Bu tehditleri artık fiili saldırıya dönüşmüştür" dedi.

CHP ve MHP'ye çağrıda bulunan Kaplan, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu saldırılar karşısında susmaları, onaylamaları anlamına geliyor. Saldırılara karşılarsa açık açık ifade etmeleri gerekir" diye konuştu. (DİHA)