Mehmet Göcekli / Demokrat Haber

 

AK Parti hükümetine karşı sıkı muhalefetiyle bilinen ve muhafazakar kesimde demokrat söylemleriyle dikkat çeken Has Parti, Genel Başkanları Numan Kurtulmuş ve ekibinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan gelen teklifi kabul etmesiyle kapatılmıştı.

 

Yapılan olağanüstü toplantıda parti çoğunluğu kapatılma yönünde oy kullanmıştı. Mehmet Bekaroğlu ve bir grup partili ise söyledikleri sözlerin hala geçerli olduğunu ve bu fikirleri savunmaya devam edeceklerini duyurmuşlardı.

 

Bugün de Has Parti’nin yeniden kurulduğu haberi geldi. Ancak iddiaya göre, yeni Has Parti’yi Mehmet Bekaroğlu ve arkadaşları yeniden bu isimle örgütlenemesinler diye Numan Kurtulmuş, Şeref Malkoç ve arkadaşları kurdurttu.

 

Mehmet Bekaroğlu yaşananları twitter’dan şöyle duyurdu ve tepki gösterdi:

 

“Korkun; korkmakta haklısınız! Halkın Sesi Partisi (Has Parti) yeniden kuruldu!

 

Evet, korkuyorlar, korksunlar tabi, korkmalılar zaten.

 

İki yüzlüler, çoklukla övünenler, kendilerinden emin olmayanlar, insanları aldatanlar, yalan söyleyenler korksunlar, onlar zaten korkaktır.

 

Partiyi biz kurmadık; 19 Eylül'de partiyi kapanlar 20 Eylül'de tekrar kurdular.

 

Partide çalışan bir kaç gariban, bir genci toplayıp Has Parti'yi yeniden kurdurdular.

 

Çünkü korkuyorlar, çünkü korkaklar. Evet, Has Parti'yi yeniden kurduran Sayın Kurtulmuş, operasyonu yürüten Şeref Malkoç.

 

Bu nasıl bir iş değil mi; ne kadar korkuyorlar değil mi; bir gün önce kapattıkları, kökünü kuruttukları partiyi tekrar kuruyorlar.

 

Niçin? BU sesin gerçek taşıyıcıları aynı isimle kurmasınlar diye.

 

Bu şekilde biraz korkularını bastırıyorlar. Hiç bir boşluk bırakmadık, kapattık, kökünü kazdık, ismini de cismini de yok ettik diyorlar; istisna etmiyorlar.

 

Nasıl da gerçekten siyasetçi(!) olmuşlar; sıradan, bildiğimiz siyasetçiler bunlar.

 

Bu yaptığınızı hangi ahlakla izah ediyorsunuz diye sorduğumuzda "bize ahlaksız mı diyorsunuz?" diye kızanlara tekrar soruyorum:+

 

Bu yaptığınızı hangi ahlakla izah ediyorsunuz?

 

Bu korku değil de nedir? Elbette korkuyorlar. Korkuyorlar çünkü kendilerinden emin değiller.

 

Eskiden bu yaptıklarına "Şeytanın bile aklına gelmez" denirdi. Şimdi bu işler çok normal oldu.