Halkın Sesi Partisi, Doğu Anadolu bölgesindeki seçim mitinglerine devam ediyor. Dün Batman mitingini gerçekleştiren HAS Parti, bugün de üç miting yaptı. İlk mitingini Siirt'te sabah saatlerinde gerçekleştiren HAS Parti, daha sonra Bitlis ve Muş'ta mitingler yaptı. Partililer Kurtulmuş'u 'Ana dili ana sütü gibi helaldir' dövizleriyle ve 'Başbakan Numan' sloganlarıyla karşıladı"

Kurtulmuş, "Siirt mevcut hükümete en çok destek veren iller arasındaydı. Demokrasiyi korusun diye gelen hükümet, 9 yıl sonra 'Kürt sorunu yok' diyor, Kürt sorunu yok mu, elbette ki var. Buna kimse itiraz edemez ve yok diyemez. HAS Parti, Kürt sorununu çözecek. Kuracağı Halk Meclisi sayesinde sorunları temelinden halledecek. Kimsenin ikinci sınıf vatandaş olmadığı, konuştuğu dilinden, inancından dolayı aşağılanmadığı bir Türkiye'yi kuracağız" dedi.

"SEÇİM BEYANNAMEMİZ AYNI ZAMANDA HÜKÜMET PROTOKOLÜ"

Batman mitinginde vatandaşlara seslenen HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Halkın Sesi Partisi kısa süre önce kurulmuş olmasına rağmen Türkiye'nin her yerinde kadrolarını kurarak, 550 milletvekili ile seçime girecektir. Bundan sonra Türkiye'nin iktidarı Has Parti'dir. Has Parti Türkiye'de iki temel hususu gerçekleştirmek üzere kolları sıvadı. Biz ağzımızdan çıkan sözü sonuna kadar yerine getirecek, Allah'tan başka kimsenin önünde diz çökmeyen insanlarız. Beyannamemiz sadece seçim beyannamesi değil; aynı zamanda bir hükümet protokolüdür. Bu beyannamemizde çok teferruatlı hususlar var. Sizler oy veren yurttaşlarımız 4 yıldan 4 yıla oy veren mekanizma haline getirildiniz. Hükümet olmasa da oligarşi Türkiye'de işleri yürütüyor. Siirt'teki diğer partilerin adaylarını parti mensupları mı belirledi? Hayır. Diğer partilerin adayları tepeden inme geliyor ama HAS Parti'nin adaylarını kendi ilinin vatandaşı seçiyor, belirliyor. Türkiye'de ayrıca seçim barajları var, bunun yanı sıra ön seçim yapılamıyor. Öyle bir demokrasi ki içinde insan yok! Bütün bunları ortadan kaldırmak için HAS Parti olarak bürokratik oligarşiyi yok edeceğiz. Bunun içinde önce işe anayasa değişikliğiyle başlayacağız" şeklinde konuştu.

"KÜRT SORUNUNDA UFAK RÖTUŞTAN BAŞKA BİRŞEY YAPMADILAR"

Hükümetin 9 yıldır yeni anayasadan bahsettiğini fakat ufak tefek rötuşlardan başka bir şey yapmadığını belirten Kurtulmuş, "Siirt mevcut hükümete en çok destek veren iller arasındaydı. Demokrasiyi korusun diye gelen hükümet, 9 yıl sonra 'Kürt sorunu yok' diyor,

Kürt sorunu yok mu, elbette ki var. Buna kimse itiraz edemez ve yok diyemez. HAS Parti, Kürt sorununu çözecek. Kuracağı Halk Meclisi sayesinde sorunları temelinden halledecek. Kimsenin ikinci sınıf vatandaş olmadığı, konuştuğu dilinden, inancından dolayı aşağılanmadığı bir Türkiye'yi kuracağız. Türkiye'de herkesin özgür ve eşit olduğu bir ülke kurmak hedefimiz. Kürt sorunu var biliyoruz, bunun çözümü de HAS Parti'de.  Bizim iktidarımızda insanlar kendi kendilerini yönetecek, köyler ilçeler eski adına dönecek, bölgede yerel kalkınma sağlanacak. Herkes istediği gibi kendi şehrinin kalkınmasına yardımcı olacak" dedi.

"BOĞAZA KANAL DEĞİL, MİLLETE AŞ BULACAĞIZ"

"Bizim hayalimiz kanal kurmak değil, işsize iş bulmaktır" diyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakan benim hayalim var diyor ya 'kanal yapmak' diye, etüdü projesi, fizibilitesi olmayan bir hayal. Biz bu hayalleri kurmuyoruz. Bizim hayalimiz Siirt'te Pervari'de Beşiri'de gariban yurttaşımız, işsiz vatandaşımızın başbakanla, cumhurbaşkanıyla eşit olacak bir ülke kurmak. Şu anda Türkiye'de adaletsiz bir kalkınma var. Biz HAS Parti olarak bunu adaletli bir kalkınmaya çevireceğiz. Dünyanın 17. Büyük ekonomisi olan Türkiye, kişi başına gelirde dünya sıralamasında 57. ülke oluyor. Bu sıralamada Türkiye'nin üstünde de beğenmediğimiz Cezayir var, Tunus var."

"TÜTÜN BİTTİ PHİLİP MORRİS GELDİ"

Kurtulmuş, "Ortalama bir aileyi dört kişi olarak baz alırsak, Siirt'te biraz daha kalabalık tabi bu sayısı beş, altı olabilir. Siirt'te cebinde 50 bin doları olan kardeşimiz var mı? Varsa gelsin mikrofonu kendisine vereyim anlatsın. 2002 yılında Siirt'te kişi başına düşen gelir 2200 dolardı. Şu anda bu rakam 900 dolara düştü. kimin gözünü boyuyorsunuz! Bu bölgenin başka ve önemli bir sorunu da işsizlik konusu. Buradaki herkesin ortak söylemi maalesef işsizlik. Buradaki gençler geleceğine karanlık bakıyorlar. Dünyanın en kaliteli tütünü bu bölgedeyken şimdi üretim yok, onu da bitirdiler. Çünkü elin gavuru en berbat tütününü Philip Morris adıyla Marlboro olarak gelip satacak. Bu Allah'tan reva değil. Bu bölgede hayvancılıkla insanlar geçiniyordu. Maalesef öyle bir kötü politika izlenildi ki ilk defa bu sene yurt dışından angusları ithal ettik. Tarımdan sanayiye doğuda her şey eksik. Allah'tan nüfus kalabalık, yoksa bunlar bu kafayla dışarıdan insan ithal ederlerdi" dedi.

SİİRT'E DOĞALGAZ SÖZÜ

Siirt'e doğalgaz getirecekleri sözünü veren Kurtulmuş, "Değerli kardeşlerim bu hükümet çok sosyal yardım yapıyor diyorsunuz, kömür burada daha çok dağıtılıyor biliyoruz. Çünkü burada doğalgaz yok. HAS Parti iktidarında Siirt'e doğalgaz getireceğiz. 8 yıllık Ak Parti iktidarında 620 milyar lira yani eski parayla 620 katrilyon lira, 16 bin aileye iç borç faizi olarak ödeniyor. Vergi alamadıklarından borç alıyorlar, sizden kıstıklarını götürüp 16 bin aileye veriyorlar. Yüzde 8,3 ünü ise 75 milyon yurttaşımıza veriliyor. Kurt yapmaz bu taksimi kuzulara şah olsa, bunu demek bizim hakkımızdır. Biz Türkiye'de adaletli kalkınmayı sağlayacağız. Biz tarımda ve hayvancılıkta reformlar yapacağız ve Türkiye'de bu zenginlikleri paylaştıracağımız bir sistemi kuracağız" açıklamasında bulundu.

"BAŞÖRTÜSÜNÜ DE ALEVİ SORUNUNU DA BİZ ÇÖZECEĞİZ"

Başörtüsü meselesini de Alevilerin meselesini de asla tehir etmeyeceklerini ve çözeceklerinin sözünü veren Kurtulmuş, sözlerini şöyle sonlandırdı: "İki büyük zulümden daha büyük zulüm olmaz. Biri özgürlüğü ertelemek diğeri de insanı yarım ekmeğe muhtaç etmektir. Halkın egemen olduğu bir demokrasi ve adaletin hakim olduğu hakça paylaşımın olduğu bir ülke kuracağız. Biz asla kibir kuleleri gibi dolaşmayacağız ve hiçbir şekilde firavunlaşmayacağız ve iktidarı bir zulüm mekanizması haline dönüştürmeyeceğiz. Karun devletin kaynakları ile haksız yere servet edinenler demektir. Açık söylüyorum. Has Parti'nin hırsızları olmayacaktır. İktidarımızda karun gibi zenginleşenler olmayacaktır."

DÜNYA BÜLTENİ