Başbakan Erdoğan'ın Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu'yu AK Parti'ye davet ettiği iddialarıyla ilgili Kurtulmuş'un Genel Başkan olduğu HAS Parti'den yazılı bir açıklama geldi. Açıklamada iddiaların reddedilmemesi, net bir duruş sergilenmemesi dikkat çekti.

 

HAS Parti Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada transfer iddiaları yalanlanmazken, 'Türkiye'nin gündemine oturan bu tartışmalar, milletimizin, Genel Başkanımızın şahsında HAS Parti'ye olan teveccühünün arttığının teyidi niteliğindedir. Bizler, kamuoyunun ve büyük fedakarlıklarla çalışan teşkilatlarımızın itici gücüyle, kısır tartışmalar ve suni gündemlerle patinaj yapmakta olan Türkiye siyasetinin yolunu açacak politikalar üretmeye ve sözümüzü geniş kitlelerle paylaşmaya devam edeceğiz' ifadeleri kullanıldı.

 

İŞTE HAS PARTİ'DEN YAPILAN O AÇIKLAMA

Medyada partimiz ve Sn. Genel Başkanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş hakkında çıkan haberler kurulumuzca değerlendirilmiş ve aşağıdaki açıklamaların kamuoyu ile paylaşılması ihtiyacı doğmuştur.

 

TÜRK SİYASETİNE YOL GÖSTERİCİ OLDUK

Halkın Sesi Partisi kurulduğu günden bu yana ortaya koymuş olduğu üslup, yöntem ve program ile Türkiye siyasetinin ihtiyacı olan son derece önemli politikalar üretmiş, bu politikalarını kamuoyu ile paylaşmış ve kamuoyundan aldığı güçle emin adımlarla yürüyüşünü sürdüre gelmiştir. Kamuoyunun Sayın Genel Başkanımızın şahsında Has Parti'ye göstermiş olduğu güven ve ilgi sözümüzü kuvvetli kılmış, güçlü bir ekibin ortaya koymuş olduğu bilgi ve tecrübeye dayalı politik çözümler, süreç içerisinde gerek iktidar ve gerekse muhalefet, tüm siyasi partilere ve Türkiye siyasetine yol gösterici olmuştur.

 

NUMAN KURTULMUŞ'UN ŞAHSINDA..

Türkiye'nin gündemine oturan bu tartışmalar, milletimizin, Genel Başkanımızın şahsında HAS Parti'ye olan teveccühünün arttığının teyidi niteliğindedir. Bizler, kamuoyunun ve büyük fedakarlıklarla çalışan teşkilatlarımızın itici gücüyle, kısır tartışmalar ve suni gündemlerle patinaj yapmakta olan Türkiye siyasetinin yolunu açacak politikalar üretmeye ve sözümüzü geniş kitlelerle paylaşmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin yakın siyasi geleceğinde, bu kararlı ve inançlı duruşa, ortaya koymuş olduğumuz ilkelere ve siyasi üsluba ne denli ihtiyaç olduğu çok daha net bir şekilde anlaşılacaktır.

 

“BU KUMAŞTAN FAZLASI ÇIKMAZ”

Haberleri "Kervan'a 'en son' hücum" olarak değerlendiren İhsan Eliaçık, twitter’dan şöyle yazdı: “Hayatın dinamizmi siyasette değil. Her ne kadar öyle görünse de. 'Türkiye dindarlığı' siyaseten yapabileceği her şeyi AKP ile yaptı. Bu kumaştan fazlası çıkmaz, tekrarı olur. Siyaset dışı alanlara yönelin.”