Halkevleri'nin yaklaşık bir ay önce başlattığı "Yürü üstüne üstüne" kampanyasının finali Ankara'da düzenlenen miting ile yapıldı. Binlerce kişinin katılımıyla Kolej Meydan'ında gerçekleştirilen miting için farklı şehirlerden gelenlerle birlikte Dikimevi'nde toplanan binlerce yurttaş, buradan üzerinde Gezi direnişi sırasında yaşamını yitiren gençlerin fotoğrafının bulunduğu ve şair Ahmed Arif'in "Yürü Üstüne Üstüne" şiirinin yazılı olduğu pankart arkasında Kolej Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüşte, KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, TİHV Genel Sekreteri Metin Bakkalcı ve DİSK Genel Sekteri Arzu Çerkezoğlu'nun yanı sıra aralarında HDK'nin de bulunduğu birçok demokratik kitle örgütü temsilcileri yer aldı.

ERSOY: BU MİTİNG BİR MEYDAN OKUMADIR

Miting alanındakilere hitap eden Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, düzenledikleri mitingin AKP faşizmine karşı bir meydan okuma niteliğinde olduğunu söyledi. AKP'nin sokakta yenileceğini haykırdıkları bir dönemde, AKP faşizminin üstüne yürüdüklerini ifade eden Ersoy, "Faşist yasaların Meclis'ten geçirildiği, Davutoğlu'nun 'artık kimsenin bir daha sokağa çıkamayacak' dediği bir zamanda bildiri dağıtmanın, konuşmanın, afiş asmanın, eylem yapmanın dahi yasaklanmaya çalışıldığı bir dönemde, 'yürü üstüne üstüne' diyerek Ankara'ya aktık. Bildirilerimizi de dağıttık, afişlerimizi de astık, çaldıkları pankartlarımızı da yeniden yerlerine astık. Halkevciler diktatörlüğü boyun eğmedi, susmadı, durmadı, geri çekilmedi. Bu ülkede demokrasinin de özgürlüklerin de laikliğin de tek güvencesinin devrimciler olduğunu, Halkevciler olduğunu gösterdik" diye konuştu.

Ersoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diktatörlük hayallerinin hiçbir zaman gerçeklemesine izin vermeyeceklerini de ifade etti.

HDP'YE DESTEK ÇAĞRISI

Konuşmasının devamında AKP'nin sokakta geriletilebileceğini bu güne kadar gösterdikleri ve ardık Meclis'te de geriletilmesi gerektiğini söyleyen Ersoy, şunları söyledi:

"AKP'nin sokakta gerileteceğini zaten gösterdik. Meclis'te de geriletilmesi için de HDP'yi desteklemeye karar verdik. Daha dün Ağrı'da yaşananlara hep birlikte tanık olduk. 'HDP yüzde 10'nu geçmesin, diktatörlük hayalleri suya düşmesin' diye her türlü provokasyonu yapabileceklerini gösterdikler. Bizim görevimiz seçim süreci boyunca oluşabilecek her türlü AKP provokasyonuna karşı ayakta durmak, sokakta olmaktır. Bu demokratlığın bir gereğidir. Soruyorum size HDP Meclis'e girmesinde de Kürt halkının Kürt sorunu yoktur diyenlerle AKP mi temsil etsin. Elbette bizim tarafımızın Kürt ezilenleridir, emekçilerinin yanıdır. Tüm halkımızı AKP'yi geriletmek için HDP'ye oy vermeye çağırıyoruz."

Ersoy, konuşmasını 11 ay sonra başlayan 301 işçinin katledildiği Soma faciasının davasına katılım çağrısında bulunarak sonlandırdı. Miting yapılan konuşmalarının ardından yerel gruplarının müzik dinletisiyle son buldu.