Kobani’ye destek ve Kobani’ye yönelik IŞİD kuşatmasını protesto etmek için Şişli Camisi önünden Taksim’e yürümek isteyen Halk Cephesine polis saldırdı.

Polis tarafından ablukaya alınan Şişli meydanına gelen 30 kişilik Halk Cephesi üyesinin önü sivil ile çevik kuvvet ekipleri tarafından kesildi.

POLİS VE EYLEMCİ DİYALOĞU

Grup ile polis arasında çıkan tartışmadan bir polis amirinin söyleri dikkat çekti. Çok insan öldüğünü vurgulayan gruba polis amiri, “Sizin yüzünden öldü” demesi dikkat çekti. Grup ise bu suçlamaya, “İnsanlar bizim değil AKP’nin politikaları yüzünden öldü” diyerek karşılık verdi.

Polis ablukasını yaptıkları yarım saatlik oturma eylemiyle protesto eden Halk Cephesi üyeleri, “Kobanê halkı yalnız değildir”, “ Bijî Biratiya gelan”, “ Katil IŞİD işbirlikçi AKP”, “ Diren Kobanê halk cephesi seninle”, “ Katil Amerika Ortadoğu’dan defol” sloganları attı, 'devrim marşları' söyledi.

"Amerika Emperyalizminin yine Ortadoğu’yu kana bulamak için düğmeye bastığını" söyleyen Halk Cephesi üyeleri, "ABD’nin teslim alamadığı halkları teslim almaya çalıştığını" dile getirerek, bugün teslim almak istenen halkın Kürt halkı olduğunu söyledi. Kuşatmaya karşı Kürt halkının var gücüyle direndiğini ve topraklarını emperyalistlere teslim etmediğini söyleyen eylemciler “Emperyalistlerin uçaklığını ya bırakacaksın ya da biz sana bıraktıracağız. Bu ülkedeki halkın ve demokrasi güçlerinin teslim alamayacağını daha anlamadıysan anlayacaksın” dedi.

YÜRÜYÜŞE SALDIRI

Oturma eylemi sonrası birbirine kenetlenerek Taksim’e doğru yürüyüşe geçen gruba, polis yakın mesafeden plastik mermi ve biber gazı sıktı. Darp edilerek ve yere yüzüstü yatırılarak arkadan kelepçelenen Halk Cephesi üyeleri, göz altına alındı.

Gözaltılar yaşanırken, Şişli yönünden polise havai fişek atıldı. (anf)