Mecliste görüşülen torba yasa ve Ankara'daki  protesto eylemleri üzerine bir açıklama yapan Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Ziya Halis, "AKP hükümeti, çalışma hayatını güvencesizleştiren düzenlemeyi .TBMM genel kuruluna getirerek yasallaştırıyor. Çalışanlar, ülke ekonomisinin temel özneleridir. Yeni düzenleme ise, onları ekonominin köleleri pozisyonuna itmektedir. Hükümet, emek ve meslek örgütlerinin talep, öneri ve uyarılarını dikkate almadan gerçekleştirdiği bu yasal düzenleme ile, demokrasi sınavında bir kez daha sınıfta kalmıştır." dedi.

"Çalışma hayatı sendikalar ve meslek örgütleri dışlanarak düzenlenemez." diyen Halis, Hükümeti, KESK, DİSK, TMMOB, TTB öncülüğünde 81 ilden yola çıkan emekçilerin sesini dinlemeye ve yasa tasarısını geri çekmeye çağırdı.

Ziya Halis, "AKP İktidarı ve Başbakan Erdoğan, söz konusu başka ülkeler olunca demokrat kesiliyor ve demokrasi dersi veriyor. Mesele Türkiye olduğunda, sus pus kesildiği gibi, demokratik tepki eylemleri yapan, gençlere, işçilere ve yoksul halk kesiminin üzerine polisini saldırtıyor. Torba Yasası için Meclis’e sesini duyurmaya çalışan emekçilere ve onların dostlarına yapılan şiddet ve zorbalığı şiddetle kınıyoruz ve bu yol ve yöntemden en kısa zamanda vazgeçmesini, dış ülkelerdeki son gelişmelerden kendisine ders çıkarmasını temenni ediyorum." dedi.