Hakkında yakalama kararı çıkarılan PYD Eş Başkanı Salih Müslim Türkiye’nin ‘padişah fermanıyla’ yönetildiğini savunarak, “Bizi yakalayamazlar” dedi.

Amerika’nın Sesi’nin Kürtçe servisinin sorularını yanıtlayan Müslim, yakalama kararını değerlendirdi.

Karara gerekçe olarak gösterilen Ankara’daki bombalı saldırıyla ilgisinin olmadığını belirten Müslim, “Herkes de bunu biliyor. Türkiye’de hukuk yok, padişah fermanıyla yönetiliyor. Mahkemeler bu fermanlarla yönetiliyor, bu yüzden de kimse artık ciddiye almıyor” dedi.

Suriye dışında hiçbir yerde faaliyet yürütmediklerini kaydeden Müslim, “Biz işimizi yapıyoruz. Bu karar ile bizi yakalayamazlar. Onlar da bunu biliyor ama amaçları yarın başka devletlere ‘Biz hakkında yakalama kararı verdik, siz niye yakalayıp bize vermediniz’ demek için bu kararı çıkardılar. Yoksa onlar da bu kararın uygulanamayacağını iyi biliyor” diye konuştu.

Müslim, kırmızı bülten ile yakalanıp yakalanamayacağına ilişkin soruya ise “Bu kararı ciddiye almıyorum. Başta Avrupa olmak üzere hiç bir ülke ciddiye almaz, geçmişte de Remzi Kartal, Zübeyir Aydar için aldıkları kararlar var ortada” dedi.