PKK tarafından 2 Eylül tarihinde kaçırılan AKP Hakkari İl Başkanı Abdülmecit Tarhan serbest bırakıldı.

 

Hakkari’nin Oğul Köyü yakınlarında kaçırılan AKP Hakkari İl Başkanı Abdülmecit Tarhan serbest bırakılması ile ilgili PKK tarafından yapılan açıklamada, "Gerillalarımız tarafından gözaltına alınan Hakkari ile başkanı Abdulmecit Tarhan hukuki ve idari işlemleri tamamlandıktan sonra serbest bırakılmıştır" denildi.

 

PKK’liler Tarhan’ı Hakkari Mazlum- Der Şube Başkanı Cengiz Şen, İnsan Hakları Derneği ( İHD ) Şube Başkanı İsmail Akbulut, İHD Sekreteri Sait Çağlayan , Hakkari Barosu’ndan avukatlar Erol Çağlar ve Kemal Şimşek’ten oluşan heyete teslim etti.

 

İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, Federe Kürdistan’ın Zaho kentinde yaptıkları görüşmeler sonrası Abdülmecit Tarhan’ı alıp Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye ’ye giriş yapacaklarını söyledi.

 

ASKER OĞLU KAÇIRILAN ANNE: BAYRAM GELİYOR OĞLUMU BIRAKIN

Diyarbakır ’da PKK’lilerin kaçırdığı er Ramazan Başaran’ın anne ve babası, Mazlum- Der Diyarbakır Şubesi’ne başvurarak oğullarının serbest bırakılması için yardım istedi. Anne Bese Başaran, gözyaşları dökerek Kürtçe, "Bayram geliyor ne olur Ramazan’ımı bırakın" diye seslendi.

 

Diyarbakır- Bingöl karayolunu kesen bir grup PKK’li, 7 Ağustos 2012 günü izin dönüşü otobüsle Giresun’daki birliğine giden er Ramazan Başaran’ı kaçırmıştı. Başaran’ın Mardin’in Derik İlçesi’nde yaşayan annesi 55 yaşındaki Bese ile babası 60 yaşındaki Osman Başaran, bugün Mazlum- Der Diyarbakır Şubesi’ne başvurarak oğullarının serbest bırakılması için yardım istedi.

 

Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Mustafa Saruhan, PKK’ye çağrıda bulunarak kaçırdıkları asker, polis ve kaymakam adaylarının bırakılmasını istedi. Saruhan, barışa katkı sağlaması ve ailelilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için PKK’nin kaçırdıkları kişileri serbest bırakmasını istediklerini belirterek, "Annelerin daha fazla ağlamaması için ailelerine teslim edilmelerini istiyoruz. Barış için devlet yetkililerinin de üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini, operasyonların son bulmasını istiyoruz." dedi.

 

ANNE KÜRTÇE SESLENDİ

Kaçırılan er Ramazan Başaran’ın annesi Bese Başaran gözyaşları döktü. Bese Başaran, Kürtçe olarak şunları söyledi:

"Bu hayırlı günlerin hatırına oğlumu bırakın, onu görmek istiyorum. Biz de barış istiyoruz. Bu insanlar birbirleriyle anlaşsın istiyorum. Dağdaki insanlar da bizim çocuklarımız, askerler de bizim çocuklarımız. Onların da bizim gibi anne ve babaları var. Bizim yüreğimiz yandığı kadar onların da anne ve babalarının yürekleri yanıyor. Benim oğlum askere gitmeden önce televizyon karşısında bu olayları izlerken Allah’a dua ediyordum bu savaş bitsin barış gelsin diye. Ben çok hastayım. Şekerim var, tansiyonum var, kalp ve mide hastalıklarım var. Ben bu acıya dayanacak güçte değilim. Bayram geliyor oğlumu, Ramazan’ımı artık görmek istiyorum. Ramazan’ım sen sakalını kestin, banyo yaptın sonra saati sordun. Sen benim elimi yıkıyordun. Benim oğlum yemeğimi önüme getirirdi. Bu kadar bana hizmet ediyordu bu olay başına geldi. Bayram öncesi Müslümanların kalbine rahmet girsin ve Allah’ın emriyle bir barış sağlansaydı da oğlumu görseydim. Bayram geliyor ne olur oğlumu bırakın."