Taksim Gezi eylemleri sırasında feci şekilde dövüldükten sonra bir gözünü kaybeden Hakan Yaman’ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Polisler tarafından dövülen Yaman’ın saldırı sonucunda yüzünde ciddi yaralar oluşmuş ve burnu, elmacık kemiği, çenesi kırılmıştı.

‘GÖZÜMDEN KAN AKIYOR’

Saldırı sonrasında bir gözünü kaybeden Yaman, şimdiye kadar beş ameliyat geçirdi.

Yaman ilk olarak göz ameliyatı, daha sonrasında da beyin ameliyatı oldu. Saldırıda yüzü neredeyse tanınmaz hale gelen Yaman’ın daha sonra üçüncü ameliyatı gerçekleşti.

Taraf gazetesinden Aysun Yazıcı ile konuşan Yaman, şunları söyledi:

“Saldırıda yüzümün sol tarafı çeneden kafaya kadar kırılmıştı, burun kemiklerim çok ciddi zarar görmüştü. Üçüncü ameliyatta, yüz kemiklerim onarıldı. Saldırı sonrası sol gözümü kaybettim. Bu nedenle, dördüncü ameliyatta sol gözüme protez takıldı ama yine göremiyorum. Gözüme ayrıca, gözyaşı kanalları için genizden itibaren gelen bir hortum takıldı. Beşinci ameliyat da gözlerim için yapıldı ancak gözyaşı kanalları fazla deforme olduğu için ameliyatta iyileşme sağlanamadı. Son iki aydır ise kaybettiğim gözümden kan gelmeye başladı. Özellikle geceleri gözümün kanamasıyla uyanıyorum.”

Sağlık durumu ciddiyetini koruyan Yaman, önümüzdeki günlerde altıncı ameliyatını olacağını söyledi.

‘ARTIK ŞOFÖRLÜK YAPAMAYACAĞIM’

Saldırıdan önce servis şoförlüğü yapan Yaman “Sol gözümü kaybettiğim için artık şoförlük yapamayacağım.

10 aydır çalışamıyorum. Maddi zorluk çekiyoruz. Bana bunu yaşatanlar bulunsun” dedi.

Saldırıdan sonra kızının kendisini tanıyamadığını söyleyen Yaman, “Kızım iki ay benimle konuşmadı. Bana hep ‘Baba neden böyle oldu’ diye soruyor” şeklinde konuştu.