TUNCELİ’nin Pülümür İlçesi Kırkmeşe Köyü Muhtarı Hıdır Eren, eski milli futbolcu, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün Lig TV’de yorumculuk yapmasını protesto etmek için kendisine 70 TL gönderirken, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e de Şükür’ün asli görevini yapmasını sağlamasını istedi.

 

Pülümür’ün Kırkmeşe Köyü Muhtarı Hıdır Eren, eski milli futbolcu AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün, milletvekilliği dışında televizyon kanalında yorumculuk yapmasına tepki gösterdi. Aylık 380 TL muhtarlık maaşı aldığını belirten Eren, Hakan Şükür’e PTT kanalıyla 70 lira gönderip, özel televizyon kanalında yorumculuk yapmasını protesto etti. Kendisinin aldığı 380 lira muhtarlık maaşıyla geçinmeye çalıştığını söyleyen Eren, şöyle dedi:

 

"Halkın oyları ile seçilerek TBMM’ye giden Hakan Şükür, milletvekilliği maaşı dışında özel bir televizyon ile anlaşarak aylık 150 bin lira ek para daha alıyor. Muhtar olarak bu parayı 10 yılda bile kazanamıyoruz. Ama Hakan Şükür’ün, 1 ayda 8 saat konuşarak 150 bin TL alması büyük bir acıdır. Biz muhtarlar 380 lira maaş alıyoruz ama bu paranın içinde sosyal, sağlık güvencemiz yok. SSK ya da Bağkur primlerini kendi cebimizden ödüyoruz. Bu neden Hakan Şükür’ü doğruluğa, dürüstlüğe çağırıyorum. Türkiye’nin gerçeklerini görebiliyor mu? Hakan Şükür’ün Türkiye gerçeklerini öğrenmesi için kendi maaşımdan 70 lira yolladım. Bugün Alevi toplumunun Hızır ayı. Herkes Hızır orucu tutuyor ve sadaka dağıtıyor. Alevi inancında sadaka dağıtmak var, ben de 70 lirayı Hakan Şükür’e sadaka olarak yolladım."

 

Muhtar Eren, Hakan Şükür’ü halkın yorumculuk yapması için değil, halka hizmet etmesi için milletvekili yaptığını belirtti. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e de çağrıda bulunan Eren, Hakan Şükür’ün asli görevini yapmasını sağlamasını istedi. (milliyet)