Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, AKP Avcılar Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği bir programa katıldı.

AKP'li Şükür, kamuoyunda geniş yer bulan "Aslında ben Türk değilim, Arnavut'um" sözleri için yeni bir açıklama yapma gereği duydu.

'YANLIŞ AKSETTİRİLDİ'

Hakan Şükür bu son açıklamasında, bir üniversite öğrencisinin kendisine yönelttiği soruya verdiği cevabın yanlış aksettirildiğini söyledi ve "Netice itibariyle ben babası Kosovalı, annesi Üsküp yani bugünün Makedonyası, orijini oradan olan bir Türk'üm," diye konuştu.

DAHA ÖNCEKİ İKİ AÇIKLAMASI

Hakan Şükür ilkin, "Ben bir Arnavut'um. Aslında bu açıdan bakarsanız Türk değilim. Ama bu topraklarda ekmek yedim. Bu topraklarda yaşıyorum. Geçmiş dönemde kalıplara bölünmüşlük nasıl varsa, etnik kökenlere bölünmüşlük de maalesef oldu," açıklamasında bulunmuştu.

Şükür'ün ilgi çeken bu açıklamasının medyada geniş yer bulmasının ardından AKP'li vekil, "Tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek dil politikasını benimsemiş bir partinin milletvekili olarak, milletime olan sevdamı sorgulamak, hiç kimsenin haddine değildir. İstiklal Marşımızın Arnavut asıllı milli şairi Mehmet Akif Ersoy kadar Türküm" açıklamasını da yayınlamıştı.