İmralı Heyeti'nin, Kandil'deki temaslarının ardından hükümet yerine devlet görevlileriyle biraraya geldiği; ayrıca MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da PKK lideri Abdullah Öcalan ile 'taslak metin' ile ilgili görüşeceği öne sürüldü

Kandil'de KCK yetkilileri ile yaptıkları görüşmenin ardından dün Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile görüşmesi beklenen İmralı heyetinin MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüştüğü iddia edildi. HDP heyetinin, KCK yönetimine Öcalan’ın hazırladığı taslak ve Hükümetin yol haritasına dair görüşlerini aktardığı bildirildi.

Yeni Şafak'taki habere göre; "hükümet yerine devlet görevlileri ile görüşmeler gerçekleştiren HDP Heyeti'nin yaptığı görüşmelere MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı. Devlet heyetine, Kandil’in çekinceleri ve süreçten beklentileri iletildi."

"FİDAN ÖCALAN'LA 'TASLAK METNİ' GÖRÜŞECEK"

Yeni Şafak'ın haberinde, Öcalan ile Fidan ve beraberindeki heyetin İmralı'da görüşeceği ve görüşmede Öcalan’ın hazırladığı 66 maddeli "taslak metin" ile Hükümetin hazırladığı metin üzerinde konuşulacağı ve "revize edilmiş yeni bir metin ile sürecin devamlılığının sağlanacağı" iddia edildi.

Haberde; bu görüşmenin ardından ise hafta sonu HDP heyetinin de İmralı’da Öcalan ile görüşeceği ve Öcalan’ın, heyet aracılığı ile sürece ilişkin çağrıda bulunacağına yer verildi.