Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun geçtiğimiz günlerde Doğan Holding’in sahibi Aydın Doğan’a yönelik tehditlerine köşesinden yanıt verdi.

SOYLU NE DEMİŞTİ?

Süleyman Soylu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için "Cumhurbaşkanı’mıza, Başbakan’ımıza sürekli hakaret eden bir adamın siyasetten bertaraf edilmesi Türkiye’nin hayrına olacaktır," derken Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde AKP teşkilatlarının tehdit edildiğini de öne sürerek HDP’yi hedef almış ve "Orada seçim bürosu kiraladığımızda gidiyorlar, insanları tehdit edip seçim bürolarının geri verilmesini sağlamaya çalışıyorlar. Orada insanlarımızı sahipsiz bırakmayız. Eğer bunu devam ettirirlerse orayı başlarına yıkarız. Demokrasi üzerinden insanların özgürlüğüne, hüviyetine kıskaç vurmaya, onların oy kullanma hürriyetini engellemeye çalışmasınlar," demişti. Soylu, aynı konuşmasında, Aydın Doğan’ı da alenen şu sözlerle tehdit etmişti: "Ey Aydın Doğan, bu işin bedelini sen de ödersin."

HAKAN'DAN SOYLU'YA: SEN AKP'YE ETTİĞİN HAKARETLERİN BEDELİNİ NE ZAMAN ÖDEYECEKSİN?

Ahmet Hakan da bugünkü köşesinde (08.05.2015) konuya ilişkin olarak kaleme aldığı yazısında, Soylu'nun tehditlerine yanıt verdi. Hakan, Soylu'nun geçmişte AKP ve Tayyip Erdoğan'a savurduğu hakaretleri yazdı ve devamla da Soylu'ya sordu: "Peki Süleyman Soylu, AK Parti'ye ve Tayyip Erdoğan'a ettiğin onca sövgü ve hakaretin bedelini sen ne zaman ödeyeceksin?" Hakan, "Bırak başkalarına bedel ödetmeyi de önce kendin şu sövgülerinin ve hakaretlerinin bedelini öde," diye devam etti.


Yazının tamamı için tıklayınız.