Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, HAK-PAR Genel Başkanı Refik Karakoç’un anayasa değişiklik referandumunda ‘hayır’ oyu kullanacaklarını açıkladığını yazdı.

Taşçıer sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Hak Par genel başkanı Refik Karakoç referandumda #hayır diyeceklerini açıkladı” dedi.

Demokrat Haber’e konuşan HDP Milletvekili Taşçıer, HAK- PAR’ın kuruluşunun 15. yılı nedeniyle Diyarbakır’da bir otelde etkinlik düzenlediğini söyledi.

Taşçıer, HAK-PAR Genel Başkanı Refik Karokoç’un etkinlikte referandum karalarını ‘hayır’ olarak açıkladığını belirterek, önümüzdeki günlerde resmi açıklama yapılacağını sözlerine ekledi.

‘CUNTA RUHUNU TAŞIYAN BİR ANAYASA’

Öte yandan HAK-PAR Genel Başkanı Refik Karakoç geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada net kararı hafta sonu vereceklerini söylemişti.

Anayasanın toptan değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Karakoç, “Bu son değişiklik cunta ruhunu taşımaktadır. Yapılan değişikliklerin ise daha sıkı daha otoriter olduğunu düşünüyoruz. Kürt halkının ya da diğer halkların haklarının tanınıp anayasal güvenceye alınmasına dair bir şey yok. OHAL dolayısıyla muhalif kesimin kendini halka anlatmasının önünce ciddi engeller var. Kürt sorununu çözmeden ülkeye demokrasi getiremezsiniz. Türkiye’yi ve Kürtleri ilgilendiren her durumda tarafız. Bizi ilgilendirmiyor mantığını doğru bulmuyoruz. Bu ülkede bu hükümetle iç içe yaşıyoruz ve var olan her şey bizi ilgilendirir, söyleyecek sözümüzün de olması gerekiyor” ifadelerini kullanmıştı.