CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Merkez Yürütme Kurulu üyeliğinden istifa etti. Tekin, böylece Basın, Tanıtım ve Propaganda'dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini de bırakmış oldu. Tekin'in istifa etmeden önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaklaşık 45 dakika baş başa görüştüğü de öğrenildi.

 

Görüşmede Tekin'in Merkez Yürütme Kurulu'ndaki (MYK) bazı isimler ile (Nihat Matkap, Erdoğan Toprak) son dönemde il kongrelerinde ismi geçen bazı partililere yönelik eleştirilerde bulunarak "Ben onlarla aynı MYK'da bulunmayı, aynı yönetim anlayışıyla hareket etmeyi kabullenemiyorum" diyerek istifa dilekçesini Kılıçdaroğlu'na sundu.

 

Gerçek Gündem’e göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, genel merkezin Ankara, İstanbul ve İzmir'de İl Başkanı adayı belirlemesi ve desteklemesine karşı çıkıyordu. Tekin, "Örgütlere karışmayalım. Seçimler doğal seyrinde devam etsin. Parti genel merkezi seçimlerde taraf olduğu sürece, partiyi ayrıştırıyoruz" tezini savunuyordu.

 

Tekin'in temel itiraz noktalarından biri de İstanbul İl Başkanlığı seçim sürecine ilişkindi. Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'yı başarısız bulduğunu söylüyor, "dar grupçu" davranmakla eleştiriyordu. Salıcı'yı destekleyen Erdoğan Toprak ile arkadaşlarının partide "ayrışma yarattığı"nı söyleyen Tekin, Kılıçdaroğlu'nun sürece seyirci kalmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiriyordu.

 

TEKİN'İN İSTİFASI KABUL EDİLDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in istifasını kabul etti.

 

Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısından sonra gazetecilerin Tekin'in istifasına ilişkin soruları üzerine, yazılı bir açıklama yaptı.

 

Kılıçdaroğlu, açıklamasında, istifanın tek taraflı bir irade beyanı olduğunu belirterek, Genel Başkan Yardımcısı Tekin'in MYK'dan ayrılma kararının geçerli olduğunu ve istifasının kabul edildiğini vurguladı.